Na Colours of Ostrava prídu Kronos Quartet aj Hiromi

Organizátori českého festivalu Colours of Ostrava zverejnili mená ďalších potvrdených účinkujúcich. Patria medzi nich americké sláčikové kvarteto Kronos Quartet, japonská džezová klaviristka Hiromi, taliansky džezový trubkár Paolo Fresu s jeho Devil Quartetom, britský saxofonista Shabaka Hutchings s kapelou Sons of Kemet, v ktorej sa predstavia štyria bubeníci a nórsky džezový trubkár Mathias Eick.

10.01.2019 09:00
Kronos Quartet Foto: ,
Americké sláčikové kvarteto Kronos Quartet.
debata

„Takto skvelo obsadený džezový žáner sme v histórii Colours of Ostrava ešte nemali – čo meno, to veľká osobnosť, ktorá ponúkne našim návštevníkom neopakovateľné hudobné zážitky. Či už pôjde o Hiromi, ktorej divoká virtuózna hra na klavír je považovaná za ‚prírodný zázrak‘, alebo o nezaraditeľných Sons of Kemet s dvoma bubeníkmi naviac,“ uviedla riaditeľka festivalu Zlata Holušová. „Sme taktiež hrdí, že sa po siedmich rokoch do Ostravy vráti Kronos Quartet, tentokrát čisto ako kvartet bez ďalších hudobníkov,“ dodala Holušová.

Účasť na 18. ročníku Colours of Ostrava, ktorý sa bude konať od 17. do 20. júla v industriálnom areáli Dolních Vítkovic, predtým potvrdili The Cure, Florence and the Machine, Rag'n'Bone Man, Mogwai, Mariza, Shaka Ponk, Lewis Capaldi, Xavier Rudd, Tom Walker a Gang of Youths.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #hudba #Colours of Ostrava #Kronos Quartet #Hiromi