Slnku vzdajú hold Sisa Fehér, Katarzia či Talent Transport

Na festivale Slnko Spirit, ktorý sa uskutoční v piatok 15. februára v bratislavskom Kamel klube, sa predstaví deväť interpretov a hudobníkov, ktorí počas minulého roka vydali album vo vydavateľstve Slnko Records.

07.02.2019 12:00
debata
Na festivale sa predstaví aj hudobníčka... Foto: Jakub Gulyas
Katarzia Na festivale sa predstaví aj hudobníčka Katarzia, ktorá minulý rok vydala album Antigona.

Festival vydavateľstvo oživilo po dvojročnej prestávke. „Slnko Spirit vznikol v roku 2014 ako narodeninová oslava zázraku, že vydavateľstvo stále existuje a môže slúžiť. Niektoré ročníky sú koncertné a niektoré majú formu párty, podľa toho ako stíhame a máme chuť. Tentoraz sa presúvame do väčších priestorov Kamel klubu, ktorý je vlastne pod kopcom Dlhé Diely, kde vydavateľstvo vzniklo, sídli a máme tam veľmi dobré podmienky. A zároveň má Slnko krásnych 18, takže prechádza do dospelosti. Sami sme zvedaví, čo to znamená a kam nás to zavedie ďalej,” poznamenala zakladateľka a riaditeľka vydavateľstva Jana „Shina“ Lokšenincová.

Pódium bude tentoraz patriť Pjonimu, ktorý sa predstaví s Katarziou i Ľubom Burgrom, Sise Fehér, Dorote Nvotovej, Kubovi Ursinymu, Monike Mindriakovej s projektom Leto s Monikou a skupinám Talent Transport a Darkness Positive. Špeciálnou udalosťou večera bude krst debutovej nahrávky kanadsko-slovenského pesničkára Milana Andrého. Rodák z Montrealu s afrokubánskymi koreňmi vo svojej tvorbe mieša folk a pop v zaujímavých aranžmánoch. Každý z interpretov bude mať počas večera priestor zhruba polhodinu, pričom súčasťou podujatia bude aj príhovor lesoochranárskeho zoskupenia Vlk.

TV Pravda: Slovenský film fičí vpred, hovorí Jiří Mádl (vysielané 2. 2. 2019).
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Katarzia #Slnko Records #Talent Transport