Festival Uprising zverejnil prvú várku účinkujúcich

Festival Uprising zverejnil prvé mená, ktoré sa predstavia na 12. ročníku podujatia 23. a 24. augusta na Zlatých pieskoch.

10.02.2019 05:00
Dub Inc Foto:
Na Slovensko zamieri aj kapela Dub Inc, ktorá je uprisingovému publiku dobre známa.
debata

Niektoré hviezdy budú mať na festivale premiéru, iné sa po rokoch vracajú na miesto činu. Isté však je, že organizátori potešia všetkých, od fanúšikov reggae a dancehall cez dub, až po všetkých dnb heads, junglistov a hiphoperov. TASR informoval PR manažér festivalu Sveťo Moravčík.

Na Slovensko z Jamajky zamieri dancehallová superstar Elephant Man, Jo Mersa Marley, vnuk legendárneho Boba Marleyho aj francúzsky miláčik davu, známa kapela Dub Inc, ktorá je uprisingovému publiku dobre známa.

Svoj sólo projekt príde predstaviť člen zaniknutého Irie Révoltés, spevák a rapper Mal Élevé a rozlúčkový koncert s fanúšikmi príde na Uprising odohrať Symbiz, berlínska hviezda ghetto bass music. Nemecká scéna príde tento rok ešte o jedno silné meno. Poslednú tour si dáva aj formácia Illbilly Hitec, ktorá počas nej nevynechá ani festivalovú Bratislavu.

Neskoré nočné hodiny budú aj tento rok patriť lámaným beatom, tentoraz pod taktovkou britských jungle dnb producentov Serial Killaz. Priaznivcov „dubovejších“ liniek potešia mená, ako je Alpha Steppa ft. Nai-Jah, MCs, Parly B či britský veterán Murray Man.

Lokálnu scénu zastúpi česko-španielsko-africká formácia United Flavour. Tá sa po rokoch dostaví na Uprising s novým albumom, na ktorom sa objaví aj spolupráca s Medial Banana. Prvým slovenským menom na dvanástom ročníku festivalu Uprising je Strapo a jeho uvedomelý rap, ktorým si získal aj srdcia mnohých nehiphopových fanúšikov.

TV Pravda: Slovenský film fičí vpred, hovorí Jiří Mádl (vysielané 2. 2. 2019).
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Uprising #reggae #dancehall #Uprising Festival