Do Bratislavy mieri britský džezový multitalent Alfa Mist

Na jarných Bratislavských jazzových dňoch sa môžu fanúšikovia tešiť tento rok na dva koncerty. Festival otvorí 15. apríla Alfa Mist, 25. apríla uvedie koncert Stanley Clark s kapelou. Na oboch koncertoch sa predstavia aj slovenskí hudobníci, ich mená oznámi organizátor čoskoro.

27.02.2019 09:28
Alfa Mist Foto:
Alfa Mist v Bratislave vystúpi 15. apríla v rámci jarných Bratislavských jazzových dní.
debata

Alfa Mist, multižánrový pianista a producent z Londýna, patrí medzi najväčšie hviezdy súčasného džezu. Vo svojej hudbe mieša džez s hip-hopom a soulom. Tento talentovaný inštrumentalista začínal ako producent hip-hopu a grime. Pri hľadaní inšpirácie narazil na nahrávky Milesa Davisa a Hansa Zimmera a zmenil smer, začal študovať hru na klavíri, ponoril sa do džezu. Jeho unikátny zvuk spája filmovo nadýchaný džez s alternatívnym hip-hopom, soulom, a atmosférickou filmovou hudbou.

Alfa Mist považuje za svoje veľké vzory mená ako Robert Glasper, Avishai Cohen či Herbie Hancock. Jeho album Antiphon kritici opísali ako modernú, kompletnú esenciu džezu. Skladby zabodovali aj u fanúšikov, album má na YouTube viac ako 5 miliónov zhliadnutí, čo je pre džezového hudobníka obrovský úspech.

V Bratislave bude Alfa Mist hrať na klávesoch, koncertovať bude so štvorčlennou kapelou. Sprevádzať ho bude Kaya Thomas Dyke na basgitare, Jamie Leeming na gitare, John Woodham na trúbke a na bicích to bude Peter Adam Hill.

Vstupenky sú v predaji v sieti Ticketportal, 25. apríla sa fanúšikovia môžu tešiť na koncert Stanleyho Clarka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislavské Jazzové Dni #džez #Alfa Mist #Stanley Clark