Hip hop na jarné džezáky prepašuje aj raper Strapo

Strapo, jeden z najznámejších slovenských raperov, sa 15. apríla predstaví na jarných Bratislavských jazzových dňoch s kapelou General Foxx. V tento festivalový večer bude mať slovenskú premiéru londýnsky multiinštrumentalista Alfa Mist, ktorého mnohí považujú za senzáciu súčasnej džezovej scény.

19.03.2019 14:00
Strapo Foto:
Strapo sa na festivale predstaví s kapelou General Foxx.
debata

Organizátori džezových dní pripravili pre fanúšikov kvalitnej hudby dva koncertné večery. Druhý večer, 25. apríla, sa na „džezáky“ vráti jeden z najlepších súčasných basgitaristov na svete Stanley Clarke. Predskokanom jeho koncertu budú Kristína Mihaľová a Jakub Šedivý, výrazné talenty mladej slovenskej hudobnej scény. TASR informovala PR manažérka Silvia Turnerová.

Strapo sa na hudobnej scéne pohybuje už takmer 15 rokov, väčšinu vystúpení absolvuje s dídžejom. Na „džezákoch“ sa predstaví s kapelou General Foxx, s ktorou má už za sebou niekoľko koncertov. Kapelu tvoria mladí kvalitní hudobníci Martin „Majlo“ Štefánik na klávesoch, Jozef Madola na basgitare a bubeník Adrián Líška.

Aprílový koncert na jarných Bratislavských jazzových dňoch bude špeciálny aj pre Strapa. „Príležitosť hrať na džezových dňoch beriem ako odmenu a zároveň výzvu, ktorá ma inšpiruje k tomu, aby som sa nastavil trochu inak. Chcem to celé posunúť tam, kde som chcel vždy. Chcem robiť hudbu,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislavské Jazzové Dni #hip hop #raper #Strapo