Kali venuje celý honorár z festivalu Hip Hop Žije charite

Festival Hip Hop Žije, ktorý sa uskutoční od 28. do 30. júna na Zlatých pieskoch v Bratislave, bude mať aj tento rok charitatívny rozmer.

18.06.2019 07:00
Raper Kali Foto:
Raper Kali je jedným z účinkujúcich festivalu Hip Hop Žije.
debata

Organizátori podujatia sa po minuloročnej úspešnej spolupráci rozhodli opäť spojiť s Asociáciou pomoci postihnutým (APPA) a tak aj tentoraz budú hudobníci a fanúšikovia počas festivalu zbierať financie na pomoc deťom so zdravotným postihnutím. „Sme radi, že fanúšikovia aj hudobníci zareagovali tak dobre a aj tento rok môžeme niekomu pomôcť. Zbierka je riadne zaevidovaná podľa zákona, spoluprácu s Asociáciou pomoci postihnutým sme si odskúšali už minulý rok a všetko klaplo. Bol to naozaj dobrý pocit, vyšlo nám skvelé počasie a ešte sme aj pomohli. Verím, že tento rok to dopadne rovnako,“ uviedol spoluorganizátor festivalu Marko Šebesta.

Z vystupujúcich interpretov pritom v otázke pomoci druhým najviac šokoval slovenský raper Kali. Známy interpret sa totiž rozhodol na charitatívne účely venovať celú svoju časť honoráru z vystúpenia. „Rozhodol som sa tak preto, lebo mi príde správne aj dávať, keď človek dostáva. Mojou motiváciou je pomôcť tým, čo to potrebujú. Po narodení dcérky beriem síce tieto veci citlivejšie, ale môj pohľad sa veľmi nezmenil. Pomáhali sme aj predtým,“ povedal raper, ktorý na festivale predvedie svoju šou Dovi, Dopo.

Okrem neho na podujatí vystúpi na štyroch pódiách ďalších vyše 150 interpretov, medzi nimi aj americkí raperi Ja Rule či Gunna. Slovenskú hip-hopovú scénu na festivale zastúpia Rytmus, Separ, Majk Spirit, raperka Sima či skupina Kontrafakt.

debata chyba
Viac na túto tému: #hip hop #Majk Spirit #Rytmus #Hip Hop Žije #kali