Z tatranských osád a štítov sa bude opäť ozývať hudba

Zo siedmich miest vo Vysokých Tatrách sa bude opäť po roku ozývať hudba, uskutoční sa tam festival Tatra Flowers. Na jeho treťom ročníku v sobotu 31. augusta vystúpi 15 umelcov, koncertovať budú napríklad na Skalnatom plese, Hrebienku či v Tatranskej Polianke.

30.08.2019 14:00
Longital Foto:
Festivalový program na Skalnatom plese ukončí koncert zoskupenia Longital.
debata

„Zmeny, ktoré sme urobili pri druhom ročníku, priniesli svoje ovocie. Našli sme optimálny formát, ktorý sa stretol s pozitívnou odozvou a Tatra Flowers si našli svoje publikum, ktoré ocení spojenie umenia a Tatier. Návštevníci a milovníci Tatier sa môžu tešiť na zaujímavý program, ktorý bude opäť bližšie k prírode,“ uviedol organizátor podujatia František Tököly, podľa ktorého budú všetky podujatia pre verejnosť bezplatné, výnimkou bude večerná párty v Tatranskej Lomnici.

Festival Tatra Flowers 2019 odštartuje, rovnako ako minulý rok, koncertom v evanjelickom kostole v Tatranskej Lomnici, ktorý sa začne presne o polnoci z piatka na sobotu. Otvorí ho Michal Smetanka, popularizátor hudby, hudobných nástrojov a zvukov sveta. Denný program sa v sobotu začne o 11:00 na Skalnatom plese. Ako prvý tu svoj koncert odohrá Kiril Stoyanov, ktorý hrá v slovenskej filharmónii na bicie. Vystúpi tiež muzikant slovensko-afroamerického pôvodu Milan André, ktorý sa narodil a vyrastal v Kanade. Program na Skalnatom plese ukončí koncert zoskupenia Longital.

V Tatranskej Lomnici je festival súčasťou ukončenia Tatranského kultúrneho leta. Na poludnie tam vystúpi Michal Smetanka so svojou skupinou KarpaTon, ktorý pripraví aj workshop s ukážkou rôznych nástrojov. Naplánovaný je aj koncert skupiny Vidiek a tradičná charitatívna dražba mesta Vysoké Tatry. Podvečer premietne filmár Rasťo Hatiar v tamojšom parku svoje dva krátke filmy a tiež film o horolezcovi Petrovi Hámorovi. Práve Vrcholová príťažlivosť a krátky film Teória šťastia získali minulý rok na Medzinárodnom festivale horských filmov v Poprade najvyššie ocenenia.

Na Hrebienku sa začne program o 13:00, odštartuje ho raperské duo Modré Hory. Následne odohrá špeciálny set prispôsobený lokalite raper VEC. Program uzavrie koncert skupiny Billy Barman. V Starom Smokovci vystúpia dvaja pesničkári, Ado Juráček a stálica slovenského folku Soňa Horňáková a v Tatranskej Polianke odohrajú o 20:00 svoj druhý koncert Kiril Stoyanov a Lucia Harvanová.

Na Popradskom plese ponúknu organizátori program predovšetkým rodinám s deťmi zameraný na možnosť spoznať bližšie Tatry, ich históriu, flóru, faunu, ale aj na to, ako sa v Národnom parku správať. „V spolupráci s Tatranským národným parkom sme opäť pripravili edukatívno-zážitkovú zónu, ktorú po minulé roky navštívilo veľké množstvo návštevníkov,“ doplnil organizátor podujatia František Tököly.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #vidiek #Vec #Peter Hámor #Longital #Tatra Flowers #Modré hory