Festival Vlna naživo: Novinky nezávislej umeleckej scény

Do imaginárneho sveta, v ktorom veci ožívajú a vecou sa stáva aj telo, pozýva predstavením 70 sukien mala Jana Tereková. V Paríži pôsobiaca tanečnica a choreografka, ktorej tanec otvára dnešný večer multižánrového festivalu Vlna naživo.

15.11.2019 09:00
Vlna naživo Foto:
Projekt Manifest možností režisérky a choreografky Petry Fornayovej dá bodku za 14. ročníkom festivalu Vlna naživo.
debata

Súčasný tanec vystrieda koncert Branislava Dugoviča, ktorý predstaví a pokrstí svoj nový album Cross-Country Skiing. Slovenský hudobník, prezentujúci sa aj hrou na klarinete, tak spolu s britským producentom a klávesákom Eddiem Stevensom odštartujú spoločné európske turné. Potom nastúpia divadelníci. Gejza Dezorz a Agda B. Pain ponúknu výber z knihy Lútkohry – 8 bábkových hier pre Dezorzovo lútkové divadlo.

"Umelecké rozhodnutia sú vo svojej podstate revolučnými zásahmi do kompaktného stavu sveta. Prinášajú vyrušenie. Revolúcia je na rozdiel od evolúcie narušenie pomaly, organicky sa vyvíjajúceho toku vecí. Je to narušenie vedomé a radikálne,“ charakterizuje svoj projekt Manifest možností režisérka a choreografka Petra Fornayová. Jej novou hrou, dotýkajúcou sa udalostí spred tridsiatich rokov, festivalový program multižánrovej Vlny naživo v nedeľu večer vyvrcholí. V jeho ponuke si každý, koho zaujíma dianie na umeleckej scéne nezávislej kultúry, nájde niečo pre seba.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Fornayová #Vlna naživo