Stanica Žilina-Záriečie žije

V krízovom zatvorenom režime vysielajú pravidelne YouTube výtvarku na doma, online steamy, čítačky, úvod do klavíra či koncerty.

23.04.2020 16:00
stanica zilina zariecie - vytvarka doma Foto:
Jedným z pravidelných online programov Stanice je Výtvarka na doma.
debata

Pravidelne každý týždeň nájdete zo Stanice v utorok novú výtvarku na doma od Hanky Hudcovičovej Lukšů, vo štvrtok online stream či nový videozáznam – tento týždeň čítačku z knihy Milo nemilo v podaní Mary Ševčíkovej, budúci týždeň v Stanici koncertuje Archívny chlapec. Zo Synagógy vysielajú v stredy – na obed vždy nový diel úvodu do klavíra od Kamila Mihalova a večer premiérové streamy. V piatky na obed zo Sngg hrajú Fricko Brothers.

Zahraniční dobrovoľníci spustili amatérsku súťaž krátkych stop motion animákov, ich výroba je ideálnym spestrením domácej karantény či výletov do prírody. V zatvorených priestoroch Stanice aktuálne tvorria rezidenti Natália Zajačiková, Michaela Moravčíková, Andrej Opálený, Matej Trnovec, Charmsove deti aj Daša Klapitová. „Snažíme sa, aby to tu žilo, aj keď to tu nežije,“ hovoria organizátori.

Online podujatia môžu diváci podporiť dobrovoľným vstupným a ďalšou formou pomoci sú 2% z daní poukázané v prospech OZ Truc sphérique.

Najbližšie v Stanici

ŠTVRTOK 23. 4. 2020 @ 20:00 Cestovanie po fantázii: Milo nemilo číta Mara Ševčíková Akcia sa uskutoční ako online stream. Ako inak môžeme bezpečne cestovať v čase korony, ak nie vo vlastnej fantázii? Vaším sprievodcom na tejto ceste bude Mara Ševčíková a za pomoci knižného tipu od našich kamarátov zo žilinského Artfora vás vezme do miest, ktoré sú nám všeobecne známe. V úvodnej časti bude Mara čítať z knihy Milo nemilo od Mila Janáča. Zavedie vás do krčmy, do tepajúceho srdca každej slovenskej obce. Miesto, ktoré je skutočným kultúrnym a osvetovým centrom a zároveň miesto, ktoré dokáže napísať tie najneuveriteľnejšie príbehy. Vydáte sa na cestu unikátnym, no zaručene skutočným svetom ukrytým za barovým pultom, a niekedy aj pod ním. #LITERATÚRA #ONLINE STREAM

ŠTVRTOK 30. 4. 2020 @ 20:00 Archívny Chlapec Akcia sa uskutoční ako live stream. Slovenský gitarista, spevák a skladateľ Archívny Chlapec vydáva na značke Slnko Records svoj tretí album s názvom Zapadákov. Kolekciou intímnych piesní sa po tranzitnej fáze vracia naspäť k pesničkárstvu postavenom na akustickej gitare a úprimných textoch o rodine, detstve a živote v malom meste. Archívny Chlapec svoje pesničky odohrá v našom podkroví, vypočuť si ich budete môcť v živom prenose.

#KONCERT #ONLINE STREAM

Na stránke stanice a Novej synangógy nájdete aj pracovné listy ku pravidelnému programu Výtvarka na doma a ďalší program.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Stanica - Záriečie #online kultúra