Radvanský jarmok bude už 363. raz, teraz komornejšie

V komornejšej a celkovo inej podobe plánuje v tomto roku zorganizovať samospráva Banskej Bystrice tradičný Radvanský jarmok. Informoval o tom primátor Ján Nosko, podľa ktorého sa snažili podujatie koncipovať tak, aby dodržali všetky opatrenia, potrebnú dezinfekciu a povolený počet ľudí.

26.07.2020 13:20
Radvanský jarmok, koruna, Banská Bystrica Foto:
Radvanský jarmok na archívnej snímke z roku 1925.
debata (1)

Trojdňový program sme umiestnili do dvorov a lokalít v centre mesta, kde dokážeme zabezpečiť koordinovaný vstup a výstup návštevníkov. Keďže stánky s občerstvením z pochopiteľných dôvodov nebudú súčasťou jarmoku, plánujeme osloviť prevádzky na Námestí SNP, aby do svojej ponuky zaradili tradičné jarmočné dobroty a nápoje, konkretizoval Nos­ko.

Primátor zároveň zdôraznil, že organizácia a opatrenia spojené s Radvanským jarmokom budú podliehať aktuálnej situácii. Mesto je pripravené pružne reagovať na prípadné odporúčania centrálneho krízového štábu a hlavného hygienika.

Tohtoročný 363. Radvanský jarmok sa uskutoční 11. až 13. septembra. Jeho hlavnou témou bude včelárstvo, ľudové liečiteľstvo a mágia. Súčasťou podujatia bude aj kultúrny program na nádvorí radnice na Námestí SNP, v Stredoslovenskom osvetovom stredisku a v Záhrade centre nezávislej kultúry.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Radvanský jarmok