Vyberte sa ku karloveským fontánam. Za umením

Karloveská knižnica sa rozhodla v druhej polovici augusta osviežiť čitateľov a návštevníkov podujatiami mimo jej priestorov, no nepôjde sa ďaleko. Koncerty a umenie sa budú diať na troch okolitých fontánach.

13.08.2020 07:00
k fontanam Foto:
K fontánam sa pôjde v auguste za Ferom Királym, Jonášom Gruskom, Jozefom Luptákom a Borisom Lenkom.
debata

Fontány sú súčasťou verejného priestoru a v lete poskytujú útočisko pred rozpáleným mestským asfaltom. Kedysi boli využívané na osvieženie, ľudia sa pri nich stretávali, randili a oddychovali. Tromi podujatiami chce vedenie Karloveskej knižnice túto „fontánovú tradíciu“ oživiť, no najmä rozhýbať lokálnu kultúru.

Sériu pop-up udalostí pri fontánach odštartuje 20. augusta inovatívny hudobník, klavirista a algo-music entuziasta Fero Király. Hornú terasu Jurigovho námestia naplní kódom algorytmickej kompozície.

Jonáš Gruska je tiež nadšený pre zvuk. Fieldrecordista (zberač zvukov), umelec a zakladateľ vydavateľsva LOM vytvorí svoju site specific zvukovú udalosť na obľúbenej fontáne Rodina pri Molecovej, prezývanej tiež Hríbiky.

Pop-up koncert violončelistu Jozefa Luptáka a akordeonistu Borisa Lenka uzavrie sériu troch udalostí pri troch karloveských fontánach. Ich rôznorodý program, eklektický prístup k nástrojom a kompozíciám bude znieť v okolí Technickej fontány na rohu Novackého a Adámiho ulice.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jozef Lupták #Jonáš Gruska #Fero Király #Boris Lenko