Michalský jarmok láka zažiť jarmočnú atmosféru v Martine

Jarmočnú atmosféru môžu zažiť návštevníci Múzea slovenskej dediny Slovenského národného múzea (SNM) v Martine na tridsiatom ročníku Michalského jarmoku už dnes.

27.09.2020 07:00
Martin, jarmok Foto:
Jubilejný Michalský jarmok v Martine ponúkne tradičné radovánky.
debata

Predstaví sa množstvo remeselníkov, ľudových výrobcov a predvedú ukážky rôznych výrobných techník. Ponúkať budú drevené a prútené výrobky, hlinený riad, textilné produkty, šperky, hračky a mnoho iného.

Z bohatej trhovej ponuky sa môžu návštevníci nechať zlákať na medovníky, skalické trdelníky, včelie produkty, poradia im bylinkári a korenári v sprievode ľudovej hudby Podhradská muzika.

Atmosféru spestrí o 15. h vystúpenie ansámblu Carpathian-ethno jazz project: Hudba Rómov v Turci. Na jarmokoch v minulosti nesmeli chýbať kočovní komedianti a bábkari. Návštevníkov bude zabávať bábkové divadlo Tyjátr s tradičným predstavením Herkules alebo Dobytie pekla o 11. a 14. h. K prechádzke po jarmoku neodmysliteľne patrí aj melódia flašinetu principála Ivana Gontka.

Návštevníci si môžu vyskúšať dobové hry ako chodenie na chodúľoch, skákanie vo vreci či kolky. Predávať, kupovať a zjednávať sa bude na burze kníh a starožitností. O 13.30 h sa bude konať rímskokatolícka svätá omša v drevenom kostole z Rudna.

Podujatie sa uskutoční v zmysle protiepidemických opatrení vydaných Úradom verejného zdravotníctva SR. Maximálny počet návštevníkov je obmedzený.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #jarmok #Múzeum slovenskej dediny