Bienále animácie Bratislava bude tento rok na obrazovkách

Medzinárodný festival animovaných filmov pre deti a mládež Bienále animácie Bratislava (BAB) 2020 sa uskutoční od pondelka 5. októbra do štvrtka 10. októbra.

26.09.2020 17:00
bab online Foto:
Všetky súťažné filmy festivalu Bienále animácie Bratislava budú online sprístupnené súčasne, a to od 5. októbra vo večerných hodinách do 10. októbra.
debata

Prvou alternatívou je odvysielanie filmov na Dvojke Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS). Verejnoprávny vysielateľ zaradil animované filmy do svojej programovej štruktúry od pondelka 5. októbra do štvrtka 8. októbra. Vysielací čas blokov je každý deň rovnaký, a to o 14.30 h. Filmy sú rozdelené podľa vekovej prístupnosti na kategórie S až XL, pre najmenších divákov sú dabované do slovenčiny.

Druhou alternatívnou uvedenia filmov je zabezpečený stream na webovej stránke podujatia festivalbab.sk. Na ňom sa objavia súťažné aj nesúťažné filmy pre mladších i starších divákov. Okrem ôsmich súťažných pásiem budú v online vysielaní aj nesúťažné pásma – napríklad animované filmy ruského režiséra Konstantina Bronzita či pásmo filmov maďarského režiséra Gézu Tótha.

Všetky súťažné filmy budú online sprístupnené súčasne, a to od 5. októbra vo večerných hodinách do 10. októbra. Program online vysielania nesúťažných pásiem a filmov bude zverejnený na webovej stránke či sociálnej sieti festivalu.

O víťazoch ôsmich cien udeľovaných na festivale rozhodne medzinárodná porota v zložení: Carlos Loscano (Argentína), Rebecca Akoun (Francúzsko), Andrej Kolenčík (Slovensko), Halka Marčeková (Slovensko) a Volodymyr Diagilev (Ukrajina). Súťažný rozmer podujatia teda zostane zachovaný, hoci dospelí i detskí porotcovia budú pracovať netradične – z domu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bienále animácie Bratislava