Festival horských filmov bude aj online

Tohtoročný Medzinárodný festival horských filmov sa pre koronakrízu uskutoční aj online.

05.10.2020 17:15
debata

Diváci si tak budú môcť naživo pozrieť 45 súťažných filmov v 14 premietacích blokoch na mestskom úrade, v dome kultúry a v kine Tatran v Poprade, v kine Iskra v Kežmarku a v kine Mier v Spišskej Novej Vsi. Informovala o tom riaditeľka festivalu Mária Hámor.

Témami filmov, ktoré sa dostali do 28. ročníka filmovej súťaže, sú horolezectvo, skalné lezenie, jaskyniarstvo, lyžovanie, skialpinizmus, highline a život v horách.

Ako uviedla Mária Hámor, do predvýberu sa prihlásilo spolu 98 filmov z 18 krajín sveta. Spomedzi 45, ktoré do súťaže postúpili, ich je sedem domáceho pôvodu. Súťažné snímky bude posudzovať medzinárodná porota v zložení Mária Dutková zo Slovenska, Steve Lichtag z Českej republiky a Poliak Jerzy Porębski.

Ako Hámor podotkla, permanentky na premietanie vo vybraných sálach, ako i na online premietanie všetkých filmových blokov si budú môcť záujemcovia zakúpiť online len v dňoch od utorka 6. októbra do nedele 11. októbra. Predaj samostatných lístkov na jeden súťažný blok bude možný až od pondelka 12. októbra.

„V prípade sprísnenia opatrení a prípadného zrušenia projekcií v kinosálach na MsÚ Poprad a v DK Poprad bude permanentka platiť na online projekcie festivalových filmov,“ doplnila Hámor.

Festival sa bude konať v dňoch 14. až 18. októbra.

debata chyba
Viac na túto tému: #film #kiná #Medzinárodný festival horských filmov