Filmový festival inakosti sa skončil. Premietalo sa iba jeden deň, potom bol on-line

Filmový festival inakosti úspešne ukončil 14. ročník, ktorý bol prevažne on-line. Opatrenia umožnili len jeden deň premietaní priamo v kinosálach v Bratislave a Košiciach. Zvyšné projekcie videli diváci vo virtuálnej kinosále na webe.

27.10.2020 18:30
Filmový festival inakosti Foto:
Filmový festival inakosti poznačili protiepidemické opatrenia. V kinách sa premietalo iba jeden deň.
debata

Sprievodné podujatia mali zasa podobu live streamov na facebooku, diskutovalo sa o dúhových rodinách aj o LGBTI športovcoch. Spolu projekcie a on-line diskusie sledovalo vyše 1 300 divákov.

„Sme radi, že sa nám aspoň on-line podarilo spojiť LGBTI ľudí v týchto zložitých časoch. Chceli sme tak pripomenúť, že napriek izolácii vo svojich domovoch nie sú sami a že je tu stále komunita, ktorej sú súčasťou a v ktorej nájdu zázemie,“ komentoval PR manažér festivalu Roman Samotný.

Filmovými príbehmi chceli podľa neho ľuďom dodať odvahu na ceste k sebaprijatiu. Cieľom tiež bolo komunikovať s celou spoločnosťou a filmovým umením rozšíriť obzory a ukázať pestrý svet okolo.

„V našom zámere prinášať filmové príbehy LGBTI ľudí naďalej pokračujeme. Z pôvodného programu nebolo možné v on-line podobe premietnuť 16 dlhometrážnych filmov a štyri pásma krátkych filmov. Hľadáme teda riešenia, ako priniesť aj tieto filmy publiku v čo najkrajšom čase,“ vysvetlil Samotný.

Ako dodal, len čo sa podarí získať licenciu na on-line projekcie, zverejnia ďalšie termíny premietania.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmový festival #film #Filmový festival inakosti #Inakosť #LGBTI+