Festival talianskych filmov bude on-line

Festival talianskych filmov MittelCinemaFest sa po prvý raz uskutoční on-line a potrvá od pondelka 16. novembra až do nedele 22. novembra.

15.11.2020 17:15
debata
Foto: MittelCinemaFest
Plagat

Jeho témou je rodina v jej rôznych, aj netradičných, podobách. Festival stavia na novinkách roka, ktoré zaujali porotu či publikum na festivaloch.

Záujemcovia si môžu zakúpiť vstupenku na webovej stránke jedného z vybraných kín – Bratislava/Kino Lumière, Banská Štiavnica/Kino Akademik, Kežmarok/Kino Iskra, Košice/Kino Úsmev, Modra/Kino Mier, Piešťany/Kino Fontána, Poprad/Kino Tatran.

Cena vstupenky je tri eurá, stream je k dispozícii 15 minút pred začiatkom projekcie na stránke kino-doma.sk. Viac informácií je na stránke Talianskeho kultúrneho inštitútu www.iicbratislava.esteri.it.

V pondelok 16. novembra o 20.20 h uvedú film Otče náš, príbeh desaťročného chlapca, ktorý si v strachu o otcov život vytvára vlastný paralelný svet a hľadá odpovede na otázky, ktoré presahujú detské vnímanie.

Príbeh má autobiografické črty, otec režiséra Noceho bol v 70. rokoch na čele protiteroristickej skupiny a prežil atentát. Predstaviteľa hlavnej úlohy Pierfrancesca Favina ocenili na tohtoročnom benátskom festivale.

V utorok 17. novembra je na programe film Predátori, netypická talianska komédia o živote dvoch rodín, ktoré navonok nemajú nič spoločné – bohatí intelektuáli verzus robotníci podporujúci fašizmus stoja na opačných stranách barikády a žijú v rovnakej džungli – v Ríme.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmový festival #film #MittelCinemaFest #Festival talianskych filmov