Benátsky karneval sa presunul na internet

Časť benátskeho karnevalu sa tento rok presunie na internet, tradičné oslavy masiek sa však kvôli epidémii koronavírusu neuskutočnia.

02.02.2021 09:00
Benátky, karneval, Taliansko, masky, Foto: ,
Benátsky karneval tento rok pre koronavírus zrušili, no časť programu bude online.
debata

Ulice známeho talianskeho mesta tak v prvý deň karnevalu zívajú prázdnotou. V meste nie sú turisti zo zahraničia ani z okolitých talianskych regiónov. Pôvodne mal benátsky karneval začať dnes a trvať až do utorka 16. februára.

Podľa miestnej tlače usporiadatelia dlho dúfali, že sa niektoré akcie v uliciach podarí zorganizovať. Existujúce pravidlá však väčšie zhromaždenia znemožňujú.

Ulice mesta, ktoré mnoho rokov riešilo problémy súvisiace s nadmerným počtom turistov, sú tento rok prázdne. Nič na tom pravdepodobne nezmení ani to, že Benátky a celý okolitý región sa v pondelok presunú do miernejšie kategórie protipandemických opatrení.

V rámci takzvaného „Žltého stupňa“ však zostáva obyvateľom zakázané cestovať mimo kraj svojho bydliska za rekreáciou, či ako turisti. Cestovný ruch zo zahraničia do Talianska, ktorá patrí medzi európske krajiny najviac postihnuté koronavírusom zostane naďalej obmedzený.

Fašiangy sa oslavujú aj v mnohých ďalších talianskych mestách. Prehliadky masiek a alegorických vozov, ale usporiadatelia tento rok buď zrušili alebo odložili.

Zrušený bol aj ďalší svetoznámy karneval v Riu de Janeiro. Táto akcia každoročne priťahuje do ulíc brazílskeho mesta až niekoľko miliónov účastníkov a divákov. Brazília vykazuje tretí najvyšší počet nakazených na svete a druhý najvyšší počet úmrtí v súvislosti s chorobou covid-19.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Benátky #fašiangy