Festival Glastonbury dostane od štátu takmer milión libier na prežitie

Svetoznámy prevažne hudobný festival Glastonbury dostane od štátu 900 000 libier (viac ako milión eur) ako podporu na záchranu v dobe koronoavírusovej krízy. Štát finančne pomôže prežiť i mnohým ďalším kultúrnym akciám a inštitúciám prostredníctvom balíčka obnovy kultúry v objeme 400 miliónov libier (približne 470 miliónov eur), oznámila dnes britská vláda.

03.04.2021 14:48
galstonbury festival 2019 Foto:
Populárny Grastonbury festival sa konal naživo v roku 2019.
debata (1)

Vláda chce odvetviu pomôcť pripraviť sa na to, že v lepších časoch bude opäť môcť privítať návštevníkov, uviedol britský minister kultury Oliver Dowden. Štátu pomoc od britskej vlády majú dostať anglické Národné fotbalové múzeum, londýnske Národné muzeum alebo Kráľovská shakespearovská spoločnosť.

Slávný festival Glastonbury, kvôli ktorému v iných rokoch do anglického grófstva Somerset každoročne prichádzajú státisíce ľudí, sa tamto rok, rovnako ako vlani, kvôli pandémii covidu-19 neuskutoční. Tento rok mal pritom osláviť päťdesiatiny a chystalo sa vystúpenie hudobných velikánov ako Paul McCartney, Taylor Swiftová, Diana Rossová a Kendrick Lamar. Namiesto toho organizátori festivalu Glastonbury usporiadajú v máji streamovaný koncert, na ktorom vysúupi okrem iných rocková skupina Coldplay.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #koronakríza #kultúrna politika