Na Gemer sa v máji vráti Gemer Jazz Fest

Mestské divadlo Actores v Rožňave privíta divákov po niekoľkomesačnej pandemickej prestávke medzinárodným jazzovým festivalom aj divadelnou premiérou paranormálnej komédie Profesor. Informoval o tom manažér divadla Róbert Kobezda.

12.05.2021 17:00
Anita Soul Foto:
Na Gemer Jazz Feste vystúpi aj speváčka Anita Soul.
debata

Prvým verejným podujatím bude jednodňový III. ročník medzinárodného jazzového festivalu Gemer Jazz Fest, ktorý sa na Gemer vracia po deviatich rokoch.

V sobotu 22. mája sa na doskách divadla predstavia tri rôzne hudobné formácie. Zo slovenských zástupcov pôjde o speváčku Anitu Soul a zoskupenie EthnoJazz project, zahraničným hosťom bude maďarská jazzová speváčka Szőke Nikolett.

„Snahou divadla je opätovne priblížiť a sprístupniť jazz tej najlepšej kvality, premeniť doterajšie miestne klubové či malé jazzové večery na jednodňový sviatok hudobného umenia, ktorý spája hudobníkov zo Slovenska a zo zahraničia na jedno miesto,“ priblížil Kobezda.

V piatok 28. mája divadlo Actores uvedie aj slovenskú premiéru paranormálnej komédie Profesor. Hra súčasných britských autorov vznikala počas pandemického obdobia a divákov má presvedčiť, že iaj keď na duchov neveríme, neznamená to, že duchovia neveria v nás.

V réžii Tatiany Masníkovej a dramaturgii mladého Jakuba Molnára budú môcť diváci v hororovo ladenej komédii uvidieť mužské herecké kvarteto v zložení Attila Bocsárszky, Dominik Dupľák, Róbert Kobezda a Daniel Straka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Anita Soul