Konečne Pohoda. Konečne naživo

Návštevníkov a vyše sto kapiel a umelcov na Pohoda on the Ground privíta trenčianske letisko od 7. do 11. júla viacerými novinkami.

29.06.2021 17:48
Pohoda Vlajky Zapad Slnka Michal-Augustini Foto:
Aj tento rok čaká návštevníkov Pohoda on the Ground raňajšie Vítanie slnka.
debata

Ako ekologický príspevok organizátori nepoužijú generátory, ale zelenú elektrinu z pevnej siete, v rámci hesla „Bez dymu“ sa v areáli nebudú predávať cigarety a hlavná strava bude vegánska. V čase pandémie bude mať festival vlastnú testovaciu službu na mieste.

Z Holandska príde skupina Altin Gün

Organizátori zverejnili kompletný timeline jednotlivých dní, ako aj detaily o programe i službách pre návštevníkov. Budú medzi nimi etablované mená ako Slobodná Európa, Para, Mňága a Žďorp či nováčikovia ako God & Eve, ktorí odohrajú na Pohoda on the Ground svoj vôbec prvý koncert. Pandemické obmedzenia zrušili účasť niektorých britských kapiel, za ktoré organizátori pohotovo ponúkajú kvalitnú náhradu. Príde holandská kapela nominovaná na Grammy Altin Gün, ktorá kombinuje rock, psychedéliu i turecký folk, aj belgickí Shht s bláznivo geniálnou live show. Hostí na pódiá vyberali aj zástupcovia jedenástich klubov z celého Slovenska, ktoré sa na festivale postupne predstavia tiež. Pre tých, ktorí sa na festival nedostanú, pripravujú organizátori celodenný stream v sobotu 10. júla a Pohodu on the Ground zachytí vo vysielaní aj RTVS v programe Klubtúra či Rádio_FM v živom vysielaní.

Belgická kapela Shht pozdravuje Pohodu

Plynulý a zároveň v čase pandémie bezpečný vstup na podujatie zabezpečí testovacia služba Rýchlotest-Covid aj registračný systém. Na festivale zriadia registračné a odberové miesta a hoci výnimku z tesovania majú zaočkovaní 21 dní po prvej dávke, resp. ľudia do 180 dní po prekonaní covidu, zdravotníci aj organizátori odporúčajú testovanie aj im, lebo aj zaočkovaní ľudia môžu vírus šíriť.

Počas festivalu sa na umelecký priestor zmení aj pôvodná bojová technika na letisku, z vojenského radaru odohrajú spoločný set židovský DJ s palestínskou „emsíčkou“ – Ramzy Al Spinoza & MC Safaa Hathot. O tradičné Vítanie slnka sa tentoraz v strede „slnečníc“ postarajú Stroon spolu s Jozefom Krupom, s vibrafónom, bicími a aktívnou účasťou návštevníkov. Koncert venujú Alexeiovi Sanchukovi, bubeníkovi, ktorého počas protestov v Bielorusku uväznili a odsúdili na šesť rokov väzenia za „bubnovanie a tlieskanie na verejnosti“.

kascak Čítajte viac Nebude to jedna veľká Pohoda, ale päť malých

Pohoda on the Ground prinesie ako vždy okrem hudobného aj bohatý sprievodný program. Inštalácie a performancie umelcov na Visual stage prinesie kurátorská spolupráca s piatimi kultúrnymi centrami a inštitúciami, pódium Café Kušnierik bude hostiť bohatý knižný program, vedecké a ekologické diskusie, premietania dokumentov Orchester z krajiny ticha a Radikálne ľudské turné aj debaty neziskoviek zastupujúcich národnostné menšiny na Slovensku. Zastúpenie Európskej komisie prinesie debaty zo série @Café Európa, ktoré zároveň odvysielajú na svojom facebookovom profile on-line, bude sa debatovať o zmene klímy, ale aj o umelej inteligencii. Literárny program pripravil Martinus v spolupráci s OZ literarnyklub.sk a začne sa oslavou 30 rokov vydavateľstiev KK Bagala a Modrý Peter. Spolu s autormi uvedú v Café Kušnierik knihy ako Utópia v Leninovej záhrade, Republika, Eklektik bastard, Nič sa nestalo, Šeptuchy a Flanérova košeľa aj nedeľnú chvíľku poézie. Súčasťou festivalu bude aj séria diskusií s názvom ESET Science Talk o aktuálnych vedeckých, ale aj spoločenských témach každý podvečer o 17.30 aj prostredníctvom live streamu. Rozhýbať sa návštevníkom pomôžu tanečné workshopy aj nový cirkus a prvýkrát bude runway sprístupnená pre skejtbordistov a korčuliarov.

black pumas fb Čítajte viac Kapelu Black Pumas v USA milujú a zahrá aj na Pohode

Registrácia na festival je povinná pre všetkých, dá sa vybaviť aj vopred na webe, kde si návštevníci môžu vybrať v polhodinových intervaloch medzi 11. h a 15. h, alebo aj na mieste. Zaočkovaným v registračnom okienku overia totožnosť a očkovací certifikát a následne im SMS aktivuje vstupenky. Nezaočkovaní sa zaregistrujú na test, zhruba po 30 minútach im negatívny výsledok formou SMS automaticky aktivuje festivalovú vstupenku. Prípadné pozitívne testy sa budú overovať LAMP testami. V prípade, že bude opäť pozitívny, vrátia organizátori návštevníkovi peniaze za lístok. Ak bude test negatívny, aktivuje sa vstupenka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pohoda