Do Prešovského Montmartre sa môžu zapojiť náhodní okoloidúci

Festival pouličného umenia Prešovský Montmartre 2021, ktorý sa v týchto dňoch koná v Prešove, ponúka množstvo podujatí, a to vrátane výtvarných workshopov, do ktorých sa môžu aktívne zapojiť náhodní okoloidúci. Festival potrvá do piatka (2. 7.) a organizuje ho kultúrna organizácia Parku kultúry a oddychu v Prešove galéria Caraffka.

30.06.2021 09:00
debata

Väčšina podujatí sa koná pri mestskej galérii Caraffka na Floriánovej ulici. Prešovčania si môžu vychutnať rôzne druhy umenia aj formáty, ktorými chcú organizátori potešiť a prizvať k interakcii všetky vekové kategórie.

Stredajší (30. júna) program bude v duchu posledného školského dňa s programom venovaným najmä školákom, ktorým sa začínajú prázdniny.

„Najmenší sa môžu tešiť na balónovú šou, svoj talent predvedú aj deti z prešovského Centra pre rodiny a deti. Divadlo zo sídliska sa prvýkrát na našom festivale predstaví rozprávkou Ako prišiel Jano k rozumu a zlého človeka na dobré obrátil. Pripravený je i výtvarný workshop, na ktorom si bude možné vyrobiť bábky s Babadlom,“ priblížila vedúca galérie Caraffka Janette Langová s tým, že pre najmilších, najtalentovanejších a najšikovnejších návštevníkov majú pripravené aj vysvedčenia.

V piatok Jarkovú ulicu rozozvučí aj starý jarmočný nástroj flašinet a divadlo z kufra. Vždy v podvečer približne od 17. h sa uskutočnia rôzne koncerty.

„Tak ako každý rok, vystúpia aj súbory, ktoré fungujú pod hlavičkou PKO, a to Detský folklórny súbor Šarišanček a Diridonky. Vo štvrtok (1. júla) a v piatok sa uskutočnia remeselné trhy, na ktorých budú môcť ľudia obdivovať hand made výrobky. V spolupráci s OZ Podaj ďalej sa každý deň uskutoční aj podujatie Podaj ďalej knihu,“ dodala Langová.

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #Prešov #pouličné umenie #Prešovský Montmartre