Láska pod kapotou Mira Rema bude mať premiéru na festivale v Karlových Varoch

Nový celovečerný film slovenského režiséra Mira Rema "Láska pod kapotou" bude mať svetovú premiéru v hlavnej súťaži na Medzinárodnom filmovom festivale Karlove Vary (20. - 28. 8.).

02.07.2021 14:00
laska-pod-kapotou Foto:
Hlavným hrdinom nového filmu Mira Rema je päťdesiatnik Jaroslav, ktorý vždy sníval o tom, že sa stane automobilovým pretekárom.
debata

Informoval o tom na sociálnej sieti režisér a koproducent snímky, ktorá sa k slovenským divákom dostane 9. septembra a do českých kín vstúpi 16. septembra.

„Je to film z prostredia amatérskych automobilových závodov, o dvojici žijúcej na Morave, o ľuďoch, ktorí mimo závodnej dráhy bojujú aj vo svojom vlastnom živote,“ povedal pre TASR Remo, ktorý vo svojich filmoch využíva reálnych ľudí. V dokumentoch kopíruje ich reálny život, často však na to používa metódy, ktoré sú skôr bližšie k hranému filmu.

Novinka nemá zaujať len motoristov. „To by bolo veľmi málo, keby to bavilo len motoristov, ako som povedal, je to o zápase, ktorý sa odohráva aj mimo dráhu, takže ten motoristický šport možno vnímať len ako metaforu života,“ dodal režisér, ktorý si divákov získal filmami Arsy-Versy, Comeback, Cooltúra či Richard Müller: Nespoznaný.

V novinke prináša príbeh z moravsko-slovenského pohraničia, v ktorom nechýba dráma ani humor. Hlavnou postavou je odhodlaný päťdesiatnik Jaroslav, bývalý baník, ktorý má v živote dve vášne – rýchle autá a školskú lásku Jitku. Tá mu po nevydarenom manželstve vrátila nádej a chuť ísť ďalej. Jitka, služobne najstaršia autokrosová vodička v Česku, by sotva našla lepšieho mechanika a kouča, než je Jaroslav. Ten pre ňu znova a znova stavia z ojazdených vozidiel pretekárske autá a spoločne dúfajú vo víťazstvo. Športové zápolenie je len kulisou pre skutočný „závod života“, v ktorom pár zatiaľ nepatrí medzi favoritov. Frustrácia a dezilúzie minulosti tak môžu nabrať prekvapivý smer.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Miro Remo #Karlove Vary