Kaščák: Kapacitu Pohody zvyšovať nebudeme, dôležitá je voľnosť

Vrásky na čele organizátorom festivalu Pohoda spôsobili zatiaľ len politici. Či skôr ich ochranka. Prezradil to organizátor festivalu Michal Kaščák.

08.07.2011 21:02
Michal Kaščák. Foto:
Organizátor festivalu Pohoda Michal Kaščák.
debata

„Dnes sme boli mimoriadne strážený festival,“ skonštatoval s humorom na otázku, či už sa na festivale udialo niečo, čo jeho tvorcov a organizátorov trochu rozladilo. Dôvodom bol príchod niektorých politikov, ktorí sa mali zúčastniť na diskusných debatách. „Na bráne máme ale veľmi striktné páskovanie a človeka, ktorý nevpustí dnu nikoho, koho nemá na zozname. Pre početnú ochranku našich činiteľov sme teda museli hľadať vstupné pásky. To chvíľu trvalo,“ skonštatoval, viac s humorom ako utrápene, Kaščák.

S dianím na najväčšom slovesnkom festivale je zatiaľ spokojný. Potešilo ho aj štvrtkové vystúpenie Mobyho. „Nebol to náš zámer nasadiť Mobyho na štvrtok a prilákať tak návštevníkov už v prvý deň. Skrátka to tak vyšlo, že mu vyhovoval práve štvrtkový termín,“ prezradil Kaščák. Ocenil, že štvrtkový program s menším počtom účinkujúcich umožňuje atypickú dramaturgiu. Napríklad hodinu tanca vo veľkom stane.

Festival Pohoda bol vypredaný už niekoľko dní pred jeho štartom a naplnil tak 30-tisícovú kapacitu. Podľa Kaščáka ju zvyšovať organizátori v najbližšom čase neplánujú. „Chceli by sme pre návštevníkov uchovať ten pocit voľnosti a komfortu, ktorý môžu na Pohode zažiť. Chodia ku nám aj ľudia, ktorí sa necítia dobre na voľných priestranstvách a medzi veľa ľuďmi a u nás sa cítia dobre. Chcem, aby to tak zostalo,“ uviedol Kaščák.

S nadšením zhodnotil, že Pohoda má medzi návštevníkmi také meno, že sú ochotní kúpiť si lístok na budúci ročník bez jediného zverejneného mena účinkujúceho. Narážal tak na bleskový predaj tisícky lístkov na Pohodu 2012, ktoré sa rozchytali na festivale za pár hodín. 

Počas piatkového večera je v pláne vystúpenie niekoľkých veľkých hudobných mien ako Pulp, Madness, Santigold či Imogen Heap. Sobotňajší program prinesie speváčku M.I.U. či kapelu Portishead, ale aj formácie ako Magnetic Man alebo We have band a domáci Puding pani Elvisovej.

debata chyba