Na karlovarský filmový festival prídu herci Johnny Depp a Michael Caine

Ďalšími zahraničnými hosťami nadchádzajúceho 55. ročníka Medzinárodného filmového festivalu v Karlových Varoch (KVIFF) budú americký herec Johnny Depp a britský herec Michael Caine. Z českých filmových osobností si cenu prevezme režisér Jan Svěrák.

10.08.2021 17:00
Michael Caine Foto: ,
Britský herec Michael Caine predstaví na festivale v Karlových Varoch film Best Sellers.
debata

Johnny Depp pred kamerou debutoval v roku 1984, keď si zahral jednu z obetí v dnes už legendárnom horore Nočná mora v Elm Street. Medzi jeho najvýraznejšie roly patria úlohy v snímkach Nožnicovoruký Edward, Piráti z Karibiku, Charlie a továreň na čokoládu či Alica v krajine zázrakov.

„Spolupracoval s režisérmi, ako sú napríklad Jim Jarmuch, Tim Burton, Terry Giliam,“ pripomenul prezident karlovarského festivalu Jiří Bartoška. Depp bol celkom trikrát nominovaný na Oscara, sošky sa však zatiaľ nedočkal.

Michael Caine, ktorý toto prestížne filmové ocenenie získal za roly v snímkach Pravidlá muštárne a Hana a jej sestry, vo Varoch osobne uvedie novú komediálnu drámu Best Sellers. Na prehliadke, ktorá sa tento rok bude konať od 20. do 28. augusta, si prevezme ocenenie za prínos svetovej kinematografii.

Režisér Jan Svěrák si odvezie cenu za prínos českej kinematografii a na festivale uvedie film Jízda, za ktorý v polovici 90. rokov dostal Krištáľový glóbus.

Už skôr usporiadatelia oznámili, že zahraničným hosťom 55. ročníka bude americký herec, režisér a spisovateľ Ethan Hawke. Vo Varoch si Hawke prevezme Cenu prezidenta festivalu a osobne uvedie thriller Paula Schradera Prvý napravený. Zahral si v ňom postavu kňaza prechádzajúceho krízou viery.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Johnny Depp #MFF Karlovy Vary #Michael Caine