V Jablonici obnovili kaštieľ a oživí ho kultúrne podujatie Jablonitza

Kultúrne podujatie Jablonitza, ktoré sa uskutoční v sobotu 21. augusta v obci Jablonica v okrese Senica, bude venované obnove kaštieľa v obci. O programe informovala Katarína Nedecká z občianskeho združenia ArcArt.

19.08.2021 10:00
jablonica-pri-senici-kastiel-galeria Foto:
Kaštieľ v Jablonici pred rekonštrukciou. Fotografia je z publikácie Jany Šturdíkovej Châteaux po našom, ktorú predstavia počas podujatia v obnovených priestoroch.
debata

V rámci podujatia si budú môcť návštevníci prehliadnuť kaštieľ s odborným výkladom. „Okrem prehliadky sa budú premietať animované filmy z Festivalu Fest Anča. Časť výťažku z podujatia bude venovaná na obnovu kaštieľa," uviedla Nedecká. Kaštieľ bude pre návštevníkov otvorený od 14. h a program bude pokračovať do 20. h.

Vo vybraných priestoroch kaštieľa bude k nahliadnutiu audiovizuálna inštalácia Chateaux po našom. „Ide o premietanie fotografií z knihy o chátrajúcich kaštieľoch na Slovensku. Pripravená je aj svetelno-objektová inštalácia Lekná. Hudobný program bude zameraný na širšiu paletu žánrov ako súčasná klasická hudba, ambient, drone, industrial, minimal či techno. Počas podujatia bude nádvorie kaštieľa exkluzívne osvetlené,“ doplnila Nedecká.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kaštiel #Fest Anča #Jablonica