Festival ART IN PARK Trenčianske Teplice predstavuje svoj program

Kultúrne leto v Trenčianskych Tepliciach koncom augusta zavŕši umelecký festival ART IN PARK, ktorý sa každoročne koná v priestoroch Kúpeľného parku. Aj v tomto ročníku sa môžeme tešiť na skvelé hudobné koncerty, sprievodné aktivity či zaujímavé filmy, ktoré sa budú premietať pod holým nebom.

21.08.2021 09:00
Festival ART IN PARK Foto:
Festival ART IN PARK ponúka príjemnú atmosféru pod holým nebom.
debata

Šulíková tragikomédia pod holým nebom

Filmovým ťahákom je snímka Muž so zajačími ušami, v ktorej režisér Martin Šulík opäť spojil sily so svojím dlhoročným spolupracovníkom a scenáristom Marekom Leščákom, kameramanom Martinom Štrbom a producentom Rudom Biermannom. Film pôsobivým spôsobom otvára tému medziľudských vzťahov a priateľstva. Tragikomédia rozpráva príbeh o mužovi, ktorému sa zo dňa na deň prevráti život naruby. Muž so zajačími ušami je zároveň rozprávaním o našich predstavách o živote, aké môžu byť niekedy mylné a zároveň smutné aj komické. V rámci festivalu ART IN PARK si môžete snímku pozrieť netradične priamo v Kúpeľnom parku.

Pod holým nebom si budú môcť návštevníci festivalu vychutnať i novú českú komédiu Prvok, Šampón, Tečka a Karel od režiséra Patrika Hartla, ktorý je takisto autorom scenáru a predlohy – rovnomennej knihy. V príbehu sa štyria kamaráti v strednom veku rozhodnú vyriešiť osobnú krízu provokatívnou hrou, spojenou s plnením rôznych odvážnych úloh.

Na festivale budú mať návštevníci možnosť... Foto: ART IN PARK
Film Muž so zajačími ušami Na festivale budú mať návštevníci možnosť vidieť film Muž so zajačími ušami.

Koncerty, divadlá pre deti aj park market

Aj fanúšikov slovenskej hudobnej scény čaká pekná nádielka koncertov. Už v piatok sa môžu tešiť na slovenskú indie popovú skupinu Lavagance, ktorá sa okrem iného predstaví aj s čerstvou novinkou – skladbou LOST. Večer bude hlavné pódium patriť kapele Korben Dallas, ktorá na scéne pôsobí od roku 2010 a je pravidelným hosťom slovenských a českých festivalov. Chill-out zónu v parku medzitým ovládne DJ Stanley White, ktorý sa hudobnej produkcii a organizácii podujatí venuje už od roku 2015. Na konte má množstvo eventov najmä v okolí rodnej Žiliny, kde vystupoval s poprednými menami slovenskej hudobnej scény.

Sobotnú hudobnú nádielku odštartuje skupina Puding pani Elvisovej, charakteristická jedinečným svojským rukopisom, v ktorom dominuje mix tanečnej elektronickej hudby a iných experimentov. Večerný stage prevezme slovenská alternatívno-rocková kapela Bad Karma Boy, ktorá sa žánrovo pohybuje na rozmedzí indie popu, indie rocku, psychedelického popu a do istej miery i folku.

Na festivale sa predstaví aj kapela Korben Dallas. Foto: ART IN PARK
Korben Dallas Na festivale sa predstaví aj kapela Korben Dallas.

Tradičné detské podujatia i obľúbený market

Na festivale ART IN PARK si už tradične prídu na svoje i najmenší návštevníci. V sobotu si môžu pozrieť detské divadelné predstavenie Vesmíro. V Trenčianskych Tepliciach ho odohrá Divadlo SpozaVoza, ktoré v ten istý deň popoludní pripraví pre deti aj divadelný workshop. Nedeľné dopoludnie bude patriť predstaveniu Janko a Marienka, s ktorým vystúpi Divadlo zo šuflíka. Poobede nás čaká tkáčsky workshop, ako aj skvelá čítačka v podaní Braňa Jobusa. Sprievodné podujatia doplní aj obľúbený market.

Šiesty ročník festivalu ART IN PARK sa bude konať cez víkend 27. – 29. augusta 2021 v Kúpeľnom parku Trenčianske Teplice. Vstup na program je zdarma. Ďalšie informácie nájdete na stránke www.artinpark.sk a na Facebooku. Podujatie je realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #trenčianske teplice #ART IN PARK