Prvým headlinerom EXITu 2022 je Nick Cave & The Bad Seeds

Skvelý Nick Cave a jeho kapela The Bad Seed sú prvým potvrdeným headlinerom 21. ročníka srbského EXIT festivalu, ktorý bude od 7. do 10. júla 2022 v Petrovaradínskej pevnosti v Novom Sade. Vďaka úspechu tohtoročného festivalu sa organizátori EXITu rozhodli už teraz spustiť predpredaj na budúci rok.

21.08.2021 15:00
Nick Cave na festival EXIT Fest Foto:
Nick Cave sa na festivale EXIT fest predstavil aj v rokoch 2011 a 2013.
debata

Nick Cave, jeden z najoriginál­nejších a najvplyvnejších rockových hudobníkov, sa vracia na EXIT! Na festivale bude so svojou kapelou The Bad Seeds koncertovať v piatok 8. júla 2022. Po nezabudnuteľnom vystúpení kapely The Cure na festivale v roku 2019, koncertom Nicka Cavea pokračujú organizátori v trende privážania rockových legiend na festival. Ich intenzívne koncerty, energia a emócie sú vždy viac ako len obyčajné vystúpenie, stávajú sa zážitkom na celý život. To potvrdili aj predchádzajúce Caveove koncerty na EXITe – v roku 2011 tu hral s projektom Grinderman a v roku 2013 s kapelou The Bad Seeds.

Vstupenky na EXIT festival 2022 sa začnú predávať tento týždeň, Super-Early Bird 4-dňová permanentka bude v cene od 79 € dostupná od 20. do 30. augusta a iba pre registrovaných fanúšikov. Registrácia je možná od 18. augusta na tomto linku https://exit-festival.typeform.com/to/DMXpJJeI

8. júla 2022 sa na EXIT Feste predstaví Nick Cave. Foto: EXIT Fest
Plagát Nick Cave 8. júla 2022 sa na EXIT Feste predstaví Nick Cave.

Nick Cave, jeden z najväčších poetov rockovej hudby, je na scéne už viac ako 50 rokov. Tento austrálsky hudobník, skladateľ a herec začal svoju hudobnú cestu s The Bad Seeds v roku 1983 po rozpade kultovej kapely The Birthday Party, a vytvoril tak jeden z najvýraznejších fenoménov v ére post-punku a alternatívneho rocku od 80. rokov. Za takmer štyri desaťročia na scéne kapely vydala 17 štúdiových albumov, medzi nimi aj klenoty ako Henry's Dream, krvavý súbor piesní Murder Ballads, emotívny The Boatman's Call alebo v roku 2019 dvojalbum Ghosteen, ktorý je označovaný väčšinou hudobných médií ako najlepší album roka.

Exit festival patrí medzi najlepšie európske festivaly, jeho výnimočnosť podčiarkuje aj miesto konania – unikátna Petrovaradínska pevnosť, jedna z najväčších a najkrajších európskych pevností 18. storočia. Festival sa koná na brehu Dunaja v meste Nový Sad, 90 km od srbského hlavného mesta Belehrad. EXIT je držiteľom cien European Festival Awards v kategórii Best Major Festival 2014 a 2017 a mnohých ďalších ocenení. Dvadsiaty ročník štvordňového festivalu EXIT 2021 sa zapísal do histórie ako prvý veľký festival v Európe, ktorý sa konal v dobe poznamenanej pandémiou covidu. Denne prešlo bránami festivalu viac než 40 tisíc milovníkov hudby z viac ako 70 štátov. Veľká časť vystupujúcich umelcov si na EXITe vychutnala návrat na koncertné pódiá po viac ako rok a pol trvajúcej prestávke a nazhromaždená energia bola hmatateľná na pódiu aj pod ním.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nick Cave And The Bad Seeds #Exit Festival