Festival Zejdeme sa na hambálku je späť

Od stredy 22. septembra do soboty 25. septembra sa môžete tešiť na príval divadelného umenia a dobrej zábavy. Nebude chýbať ani divadelný jarmok na nádvorí malackého kaštieľa.

16.09.2021 11:00
Hambaljarmok Foto:
Program festivalu otvorí domáci súbor Divadlo na hambálku so svojou prvotinou Ženský zákon v záhoráčtine.
debata

13. ročník festivalu Zejdeme sa na hambálku otvorí domáci súbor Divadlo na hambálku so svojou prvotinou Ženský zákon v záhoráčtine. Túto obľúbenú komédiu v úprave bratov Moravčíkovcov hrávajú malackí ochotníci už devätnásty rok. Na festivale sa predstaví aj ďalšia stálica – vo štvrtok príde do Malaciek Túlavé divadlo s titulom Štvrtá tretina. Diváci sa môžu tešiť na kabaretné predstavenie komediálneho dua Jakub Nvota a Kamil Žiška, ktorí sa budú venovať pre divadlo trošku netypickej téme – športu.

Piatkový program bude patriť ďalším profesionálnym hercom, respektíve herečkám, z Divadla DIVA Bratislava. Andrea Karnasová, Bibiana Ondrejková a Andrea Zimányi-Profantová predvedú úspešnú hru chorvátskeho autora Mira Gavrana: Všetko o ženách. Toto predstavenie je sondou do ženskej duše – nahliadne do ženských životov od škôlky až po dôchodok.

Sobotný program prinesie zábavu pre malých aj... Foto: Archív festivalu Zejdeme sa na hambálku
Hambaljarmok Sobotný program prinesie zábavu pre malých aj veľkých.

Čerešničkou celého programu festivalu bude obľúbený Hambáljarmok, ktorý sa bude konať od 14:00 do 22:00 na nádvorí malackého kaštieľa. Divadelný jarmok sa tentokrát spojí s ďalším obľúbeným podujatím – Divadelné žihadlenie. Sobota tak prinesie zábavu pre malých aj veľkých. Pre deti budú pripravené tri predstavenia od súborov z Prahy: Anima Candida Praha: Kde prespávajú rozprávky, Bilbo Compagnie Praha: Maringotka a Basta-fidli Praha: Princezná z obrázku. Nebudú chýbať ani choduliari, žongléri, tvorivé dielne, detské hry či hambálkovská ftipná kaša. Dospelých divákov zabaví zázračný divadelný hambálkomat a možno príde aj Elvis Presley. Vstup na sobotňajší program je voľný.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #divadelný festival #Zejdeme sa na hambálku