Festival spisovateľov Ypsalon bude on-line

Máme tu lockdown, ale kultúra napriek tomu nespí. V trnavskom kultúrnom centre Malý Berlín chystaný festival Ypsalon presunuli do on-line priestoru a beží takmer podľa pôvodného plánu, až do nedele 28. novembra.

26.11.2021 09:00
Jana Juráňová Foto: ,
Slovenská spisovateľka Jana Juráňová.
debata

„Hlavným hosťom je rakúsky spisovateľ a novinár Martin Pollack, ktorý nedávno vydal v slovenčine knihu Halič: Putovanie po stratenom svete. Sme radi, že sa na festivale zúčastní, hoci kvôli lockdownu, ktorý platí aj v Rakúsku, sa pripojí on-line, ako mnohí ďalší hostia,“ hovorí Michal Klembara z centra Malý Berlín.

Festival Ypsalon podľa jeho slov mapuje to najzaujímavejšie, čo za uplynulý rok v literatúre vzniklo. Preto si tento rok na besedy už včera prizval zakladateľku vydavateľstva Aspekt Janu Juráňovú, autorku zbierky sarkastických poviedok Ivanu Gibovú a víťazku tohtoročnej ceny Anasoft litera Barboru Hrínovú.

Finalova paetka Anasoft litera Anasoft litera Peter Balcar  Large Čítajte viac Anasoft litera: Najlepšie knihy napísali štyri ženy a jeden muž

Dnešný program venovaný 80. výročiu Pavla Vilikovského povedie Pavla Mravcová a diváci sa stretnú aj s poetkou Máriou Ferenčuhovou či s autorom bestselleru Sila rozumu v bláznivej dobe Jánom Markošom či s poetkou Dominikou Moravčíkovou.

„Naživo sa bude vysielať aj záverečný koncert Martina Geišberga, snímaný na viacero kamier, aby z neho mali diváci hodnotný zážitok. Okresať sme museli len program pre deti, kde sme mali v pláne aj divadlo a workshop, ostane však čítanie z knihy Dunaj – magická rieka s Michalom Hvoreckým a so Simonou Čechovou,“ dodáva Klembara.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #literatúra #knihy #Ypsalon