Grape aj ďalšie festivaly by sa mohli do troch rokov presunúť na trnavské Štrky

Trnavská radnica počíta s vytvorením podmienok na konanie hudobných festivalov a ďalších open air podujatí v novovznikajúcej relaxačnej oblasti Štrky. V lokalite by sa tak mohol konať aj festival Grape, ktorý sa aktuálne sťahuje z piešťanského letiska.

08.12.2021 13:00
Grape Foto:
Festival Grape sa dočasne sťahuje na letisko do Trenčína, ktoré je už tradične dejiskom festivalu Pohoda.
debata

Dočasne od nadchádzajúceho ročníka našiel útočisko na letisku v Trenčíne, avšak organizátori zverejnili, že rokujú o prenesení festivalu do Trnavy. Primátor Trnavy Peter Bročka uviedol, že časový horizont vidí zhruba o tri až štyri roky.

Zóna Štrkov, vzdialená od obytných súborov Trnavy, má s prikúpenými pozemkami, ako povedal primátor Trnavy, zhruba 200 hektárov. Podoba plochy na koncerty by mala podľa jeho slov vyjsť z krajinársko-architektonickej súťaže, ale predstava mesta sa týka stavebných vstupov na minimálnej báze.

miso M Čítajte viac Festival Grape rozhodnutím sťahovať sa na letisko do Trenčína Pohodu podľa Kaščáka podviedol

„Potrebné zázemie pre podujatia by malo byť v maximálnej miere reverzibilné, usporiadateľ si ho pre svoje potreby vystavia, ale vzápätí aj zoberie preč,“ povedal Bročka.

Kľúčové zázemie by malo byť „sieťového typu a na vybraných plochách zatrávňovacie spevnenia“. Idea plochy v širšom kontexte je podľa jeho vyjadrenia stavaná na symbióze Národného streleckého centra, ktoré tam funguje, jeho trvalejších kapacít a veľmi dočasného využitia zo strany Grape alebo aj iných open air aktivít. „Celá zóna by mala byť ‚environmentálne friedly‘. Štrky by mali poskytnúť priestor aj biocentru,“ doplnil primátor.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava #Grape