Kultúra uvoľňuje opatrenia v dvoch fázach

Kultúra by mala fungovať tak, ako predtým. Opatrenia by sa mali uvoľniť od pondelka 28. februára.

16.02.2022 16:44
ministerstvo kultúry, Foto: ,
Budova Ministerstva kultúry SR.
debata

Po rokovaniach s odborníkmi by sa malo prijať uvoľňovanie súčasných opatrení v dvoch fázach. Zajtra sa ministerstvo kultúry spolu so zástupcom kultúrnej obce zúčastní okrúhleho stola s konzíliom.

K prvej fáze uvoľňovania opatrení by malo dôjsť v pondelok 28. februára. Ministerstvo kultúry má v pláne výrazne zvýšiť kapacitu podujatí a zároveň umožniť vstup aj ľuďom bez očkovania či testu.

Vstup na hromadné podujatia, ktoré sú nízko a stredne rizikové, bude aj naďalej možný len s respirátorom. Ide napríklad o návštevu kina či divadla. Maximálne môže byť na takomto podujatí 500 osôb alebo môže byť zaplnených 50 % kapacity priestoru.

Reakcia ministerky kultúry Natálie Milanovej.

Pri vysokorizikových podujatiach, na ktorých dochádza aj ku konzumácii jedla a nápojov, môže byť prítomných maximálne 50 osôb. Ide napríklad o plesy, diskotéky či podujatia, ktoré sa konajú v prevádzkach verejného stravovania.

V múzeách, galériách, výstavných sieňach a knižniciach bude fungovať režim základ.

Druhá fáza uvoľňovania opatrení by mala nastať 28. marca. V nej by mali byť kapacitné obmedzenia i obmedzenia prevádzkových hodín kultúrnych podujatí úplne zrušené.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kultúra #opatrenia #protipandemické opatrenia