Festival v Cannes premietne pokračovanie filmu Top Gun, uvedie ho Tom Cruise

Na tohtoročnom festivale v Cannes sa bude premietať pokračovanie filmu Top Gun, ktoré príde osobne uviesť predstaviteľ hlavnej úlohy Tom Cruise.

17.03.2022 15:53
Tom Cruise Foto: ,
Tom Cruise na premiére Edge Of Tomorrow.
debata

Cruise sa na filmovej prehliadke objaví s novým filmom prvýkrát po 30 rokoch. Naposledy sa tam premietala snímka Navždy a ďaleko (1992), napísal portál The Hollywood Reporter.

„Tom Cruise sa vráti do Cannes s filmom Top Gun: Maverick,“ povedal dnes umelecký riaditeľ festivalu Thierry Frémaux. Podľa neho chcú organizátori oceniť „úplne jedinečnú stopu“, ktorú Cruise zanechal v dejinách kinematografie.

Premietanie sa dostane do programu 18. mája, teda týždeň pred premiérou vo Francúzsku. Vo zvyšku sveta vrátane USA vstúpi očakávaný divácky hit do kín 27. mája.

Trailer k filmu Top Gun: Maverick.

Pokračovanie filmu Top Gun z roku 1986 sa na plátna dostane po niekoľkých odkladoch spôsobených pandémiou COVID-19. Prvý trailer odhalili tvorcovia už v roku 2019. Zatiaľ čo v pôvodnom filme hral Cruise začínajúceho pilota bojového lietadla, v pokračovaní sa na základňu vracia ako inštruktor.

Festival v Cannes sa bude konať od 17. do 28. mája. Ďalšie podrobnosti o programe 75. ročníka zatiaľ nie sú známe. Výber súťažných filmov odhalia usporiadatelia 14. apríla.

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #film #Tom Cruise #Top Gun #Medzinárodný filmový festival v Cannes #Cannes 2022