Čo majú spoločné Lucie, Peter Nagy, Braňo Mojsej a Paľo Habera? Zahrajú na Topfeste

Festival Topfest oznámil ďalšie veľké meno tohtoročného line-upu. V Jazdiarni Banát v obci Častkovce vystúpi kultová česká skupina Lucie. V poradí 29. ročník Topfestu bude plný česko-slovenských legiend ako Kabát, Paľo Habera a Team, Peter Nagy a kapela Indigo, Desmod, Gladiator, Škwor a mnohých ďalších. Uskutoční sa 1. a 2. júla v Častkovciach.

26.06.2022 14:00
Lucie Foto:
Skupina Lucie sa už na slovenské publikum teší.
debata

Na festival sa teší aj jedna z najznámejších českých skupín – kapela Lucie. „Sme nesmierne radi, že si môžeme v lete zahrať pod šírym nebom a Topfest je jeden z najväčších festivaloch, na ktorých toto leto hráme. Preto sa veľmi tešíme. Dúfame, že nám počasie dopraje,“ hovorí frontman David Koller.

Lucie vystúpi v Častkovciach v pôvodnej zostave Michal Dvořák, Robert Kodym, David Koller a P.B.CH. „Slovenskí fanúšikovia sú omnoho divokejší a to je super. Zahráme najväčšie hity,“ dodáva Michal Dvořák.

Zahrajú aj Heľenine oči, Konflikt, Zóna A, Kollárovci, Hrdza, KISS Forever Band, Ploštín Punk, Sematam, Fuera Fondo, No Control, Symfóbia, MF, Rebelsky a Braňo Mojsej. Pre milovníkov a milovníčky behu pripravil organizátor Topfest Run.

„Každý bežec, ktorý uhradí štartovné na Topfest Run, získa 50-percentnú zľavu na festivalovú vstupenku. Štart, registrácia aj prezentácia budú umiestnené mimo areálu festivalu, ale v jeho tesnej blízkosti. Znamená to, že na behu sa môžu zúčastniť aj bežci, ktorí nechcú ísť aj na festival. Trať však povedie priamo areálom a ak to niekoho navnadí vychutnať si atmosféru Topfestu, môže využiť polovičnú zľavu na vstupenku. Sedem kilometrov dlhú trať zvládne aj rekreačný bežec. Môžete sa zapojiť aj ako tím a vyhrať víkendový pobyt pre 14 ľudí na chate na Orave.Bežať sa bude prevažne po rovine, cez poľné cestičky,“ vysvetľuje organizátor festivalu Dušan Drobný.

Topfest sa uskutoční na začiatku júla. Foto: PAVOL KARELL
TOPFEST 21 fot Pavol Karell Topfest sa uskutoční na začiatku júla.

Festival má novinku Topfest Runway Stage. Projekt vznikol spojením a spoluprácou Topfestu, Rockovej Maturity a Skuteční Ligy. Pôjde o najväčšiu slovenskú súťaž kapiel s vlastnou autorskou tvorbou. Predstaví sa tu dvadsať nových slovenských a zahraničných kapiel. Z nich postupujú štyria víťazi na hlavný stage jubilejného 30. ročníka festivalu v roku 2023.

Novinkou bude aj stan Moments Of Freedom, kde budú hrať DJ-i, ktorí majú pre návštevníkov nachystané rôzne hry. Na návštevníkov čaká aj kyvadlová doprava z autobusových staníc miest Piešťany a Nové mesto nad Váhom, stanové mestečko, olympiáda, kolotoče, vodné športy a parkovisko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Desmod #Topfest #Lucie #Peter Nagy #Paľo Habera