Na Sziget prídu Arctic Monkeys, Justin Bieber, Dua Lipa aj hviezdy elektronickej scény

Headlinermi tohtoročného Sziget festivalu sú hviezdy, ako Justin Bieber, Dua Lipa, Arctic Monkeys, Calvin Harris či Kings of Leon, ale aj fanúšikovia elektronickej hudby sa môžu tešiť na bohatý festivalový lineup.

07.07.2022 11:00
Sziget Foto:
Sziget festival privíta svetové hviezdy.
debata

Colosseum, vizuálne jedinečná open air aréna, tento rok privíta hviezdy, ako Seth Troxler, John Talabot, Ben Klock či Honey Dijon. TASR informovala PR manažérka Silvia Turnerová.

Colosseum stage patrí medzi open air arény s elektronickou hudbou. Je to exkluzívne navrhnutý 360 stupňový priestor vytvorený z dreva a vybavený špičkovou zvukovou a svetelnou technikou. Medzi hviezdy, ktoré sa na Colosseum stage počas tohtoročného Szigetu predstavia, bude patriť Seth Troxler, ktorý fanúšikom ponúkne svoj mix house a techno hudby. Zo Španielska pricestuje roztancovať obyvateľov Ostrova slobody DJ a producent John Talabot. Berlínsku technoscénu bude zastupovať dlhoročný rezident svetoznámeho klubu Berghain Ben Klock.

V lineupe hviezdi aj dánsky DJ a producent Kölsch, ktorý má za sebou spoluprácu s Coldplay, Imogen Heap alebo London Grammar a na Sziget privezie svoj nezameniteľný house zvuk. V neposlednom rade bude svetovú DJ špičku zastupovať v New Yorku a v Berlíne udomácnená Honey Dijon, od ktorej môžeme očakávať hravý a bujarý mix klasického house a disca s rytmickým technom.

Sziget obľubujú aj slovenskí fanúšikovia, výhodou festivalu je nielen blízkosť Budapešti z celého Slovenska, ale tiež možnosť kúpiť si vstupenky aj na jeden deň, v predaji sú aj trojdňové a šesťdňové permanentky. Festival tento rok ponúka bohatý line up, popri už spomínaných headlineroch budú koncertovať aj Lewis Capaldi, Stromae, Bastille, Sam Fender, Anne-Marie, Steve Aoki, Alan Walker, Woodkid, Jungle, Slowthai či Sigrid a ďalší interpreti.

Sziget festival patrí medzi najlepšie európske festivaly. Každoročne sa v parku na ostrove v centre Budapešti stretnú fanúšikovia z celého sveta. Inak tomu nebude ani tento rok, od 10. do 15. augusta Óbudai ostrov privíta stovky tisíc návštevníkov. Cieľom organizátorov je priniesť počas šiestich dní tie najväčšie mená hudobnej scény z najrôznejších žánrov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Justin Bieber #Sziget #Arctic Monkeys #Dua Lipa