Na Pohode vystúpil Nick Cave a zazneli aj Žbirkove skladby. Takto vyzeral štvrtkový večer

Festival Pohoda začal vo štvrtok 7. júla a najväčší letný multižánrový festival na Slovensku potrvá na trenčianskom letisku do soboty 9. júla. Jedným z headlinerov jubilejného 25. ročníka bol Austrálčan Nick Cave a jeho dvorná kapela The Bad Seeds. Na letisko do Trenčína sa vrátili po deviatich rokoch. Ten, kto ich včerajšie vystúpenie videl, môže bez výčitiek skonštatovať, že sa zopakoval najlepší koncert Pohody.

08.07.2022 10:38
nick cave Foto: ,
Nick Cave vystupuje počas prvého dňa festivalu Pohoda 2022 na letisku v Trenčíne 7. júla 2022.
debata (2)

Festival otvorili koncertom venovaným vlani zosnulej legende slovenskej populárnej hudby Miroslavovi Žbirkovi. Laco Lučenič zahral ikonické skladby zo Žbirkovho albumu Nemoderný chalan s českou skupinou Midi Lidi a súčasťou netradičného spojenia bol aj Žbirkov syn David.

Na otvorení jubilejnej Pohody sa organizátori dohodli ešte s Mirom Žbirkom. Veľmi sa mu páčil nápad zahrať kompletný album Nemoderný chalan z roku 1984. Tešil sa na spoluprácu s kapelou Midi Lidi a navrhol, aby bol aj Laco Lučenič súčasťou projektu. Tohto spojenia sa žiaľ nedožil.

Dnes večer čaká návštevníkov a návštevníčky Pohody kapela The Libertines s nezameniteľným frontmanom Peteom Dohertym, vystúpia aj Floating Points či ukrajinská rapová diva Alyona Alyona, ktorú si už publikum Pohody stihlo obľúbiť v roku 2019. Na pódium sa vráti aj šéf festivalu Michal Kaščák ako člen superbandu s angažovaným postojom Drť.

Prvý koncert Pohody venovaný spomienke na Mira...
David Žbirka spieva na úvodnom koncerte...
+6Laco Lučenič a frontman skupiny Midi Lidi Petr...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Pohoda #Nick Cave And The Bad Seeds #Michal Kaščák #Midi Lidi