Marta Kubišová si v Trenčianskych Tepliciach prevzala ocenenie Umelcova misia

V nedeľu 24. júla si česká speváčka Marta Kubišová prevzala v Trenčianskych Tepliciach ocenenie Umelcova misia, ktoré jej odovzdal zakladateľ filmového festivalu Art Film Fest Peter Hledík. Pravda je mediálnym partnerom podujatia.

24.07.2022 17:50
Marta Kubišová Foto: ,
Marta Kubišová s plaketou, ktorú jej odovzdal Peter Hledík.
debata (1)

V popoludňajších hodinách sa v príjemnom prostredí Kúpeľného parku v Trenčianskych Tepliciach už pol hodinu pred podujatím začali schádzať prví ľudia. Počasie bolo našťastie od predchádzajúceho dňa znesiteľnejšie. Bohatá zeleň navyše poskytovala útočisko tým, pre ktorých boli slnečné lúče až príliš ostré.

O 14:30 už bolo okolie Mosta slávy obklopené davom ľudí, ktorých vzápätí privítal organizátor podujatia a zakladateľ filmového festivalu Art Film Fest Peter Hledík.

Nasledoval krátky hudobný program, v ktorom sa predstavila mladá hudobníčka Nina Kohoutová spolu so svojím otcom. Počas ich vystúpenia sa z pódia niesli jemné tóny balady prednesenej citlivým a zároveň prenikavým spôsobom.

Po krátkom koncerte prišla chvíľa, na ktorú všetci čakali. Príchod Marty Kubišovej sprevádzal vrelý potlesk, ktorým účastníci podujatia vyjadrili podporu aj radosť z toho, že môžu legendárnu speváčku a herečku vidieť naživo.

Marta Kubišová, ktorá na jeseň oslávi 80. narodeniny, hovorila na pódiu nielen o kariére, ale aj o svojej celoživotnej láske k zvieratám, k čomu pripojila niekoľko príbehov. Reč sa zvrtla aj k obdobiu, keď mala Kubišová zakázané spievať. Napriek tomu však zostala vždy svoja – čo je napokon aj spojené s mottom podujatia: „Žiť v súlade so svojím svedomím.“

Marta Kubišová získala ocenenie Umelcova misia

Pozrite si fotogalériu z ceremoniálu v Trenčianskych Tepliciach, počas ktorého si speváčka Marta Kubišová prevzala ocenenie Umelcova misia.

Fotogaléria
Plaketa Marty Kubišovej na Moste slávy.
Príchod Marty Kubišovej.
+5Na pódiu porozprávala speváčka aj zopár...

„Myslím si, že v dnešnej dobe je to mimoriadne dôležité pripomínať. Človek napriek akejkoľvek ťažkej dobe musí žiť v súlade so svojím svedomím, musí žiť slušný život a snažiť sa hľadať vzťahy s ostatnými ako posilňovanie, a nie ako súboj,“ zdôraznil Hledík.

Speváčka vyjadrila obrovskú vďaku a radosť z ocenenia, ktoré obdržala z rúk Petra Hledíka. S humorom poznamenala, že jej príde neuveriteľné mať tabuľku so svojím menom na Moste slávy, kde sa nachádza Jean-Paul Belmondo či Claudia Cardinaleová.

Či už počas umiestňovania tabuľky alebo rozprávania historiek zo života, po celý čas kypela Kubišová vtipom, dobrou náladou a predovšetkým obrovskou vďakou. Aj počas rozhovoru, ktorý sme s ňou spravili ešte pred odovzdávaním ocenenia, bola veľmi milá a s otvorenosťou typickou našim českým susedom hovorila o hudbe, domácich miláčikoch aj o tom, aký má názor na súčasnú situáciu vo svete.

Program ukončila pieseň Niny Kohoutovej a gratulácie Marte Kubišovej od predstaviteľov miest Trenčianske Teplice a Trenčín.

Rozhovor s Martou Kubišovou si budete môcť prečítať v Pravda Magazíne 4. augusta.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #art film fest #trenčianske teplice #Marta Kubišová #Peter Hledík #Most slávy