Kam za hip-hopom? V Banskej Bystrici začína Legits Blast. Vystúpi aj Moja Reč

Mesto Banská Bystrica ožije počas prvého augustového týždňa hip-hopovou kultúrou. V meste pod Urpínom sa bude konať v poradí 13. ročník festivalu Legits Blast, ktorý okrem medzinárodnej tanečnej súťaže prinesie i viacero koncertov. TASR o tom informovali organizátori podujatia.

01.08.2022 08:00
Sni  mka obrazovky 2022-07-31 o 23.09.34 Foto:
Hiphopová skupina Moja Reč zahrá počas festivalu 6. augusta.
debata

Na festivale Legits Blast sa i tento rok zúčastnia tanečníci z približne 80 krajín sveta. Hip-hopovým tancom a hudbou ožije mesto aj počas týždňa vďaka viacerým workshopom či koncertom. Tradične najatraktívnejším prvkom festivalu je z pohľadu verejnosti exhibícia tanečníkov priamo na Námestí SNP.

„Každý rok chceme zapájať do našich aktivít aj verejnosť a z minulých ročníkov vieme, že práve táto festivalová súčasť je pre ľudí z mesta veľmi pútavá,“ uviedol organizátor festivalu Martin Gilian.

Hlavný program festivalu odštartuje v piatok 5. augusta, tanečníci medzi sebou zabojujú vo viacerých súťažných kategóriách. Medzi ne sa po ôsmich rokoch vrátil i Footwork, ktorého korene siahajú do 80. rokov minulého storočia a ulíc amerického Chicaga. Vyvrcholením festivalu budú sobotňajšie (6. 8.) finálové tanečné súboje.

„Zo stoviek prihlásených budeme do sobotňajších mrazivých súbojov vyberať top 16 z každej kategórie a už teraz sa tešíme na to, čo nám všetci predvedú,“ skonštatoval Gilian. V rámci sprievodných podujatí na návštevníkov čaká i skejtbordová súťaž, koncerty domácich i zahraničných interpretov či vystúpenie folklórneho súboru Urpín. Nedeľa 7. augusta bude ako posledný deň festivalu patriť národným a medzinárodným tanečným súťažiam.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Banská Bystrica #hip hop