600 Metrov Jazzu: V uliciach bratislavského starého mesta sa jazzuje

Prvý augustový týždeň patrí v Starom Meste mestskému džezovému festivalu. Do 7. augusta sa v centre mesta koná druhý ročník letnej pouličnej prezentácie toho najzaujímavejšieho zo slovenského i svetového džezu.

02.08.2022 14:00
Hipzz Foto:
Hipzz vystúpia už dnes.
debata

Formát podujatia je neformálny, pre mnohých je o to atraktívnejší a otvorenejší. Každý deň sa uskutoční jeden džezový koncert na verejne dostupnom mieste, v rámci 600-metrového úseku na uliciach Michalská, Ventúrska, Strakova a na Hviezdoslavovom námestí.

Urbánny festival je príspevkom mestskej časti Bratislava-Staré Mesto do mozaiky pestrých letných podujatí. Každý zo šiestich koncertov sa koná o 18. h, nedeľné predstavenie určené deťom a rodinám na Hviezdoslavovom námestí má začiatok o 16. h. Všetky koncerty sú zdarma.

Dnes v utorok 2. augusta zahrá na Ventúrskej 9 Hipzz, v stredu bude koncertovať mladá kapela God and Eve na Nádvorí Zichyho paláca na Ventúrskej ulici.

Vo štrtok sa podujatie presunie na Ventúrsku 13 kde sídli Univerzitná knižnica a František Báleš Ansámbel zahrá Hviezdoslavove sonety.

Zostava hudobníkov Šarišský, Fehér,Torok si pripravili Piesne Mariána Vargu na nádvorí reštaurácie Fach, ktorá sídli tiež na Ventúrskej ulici a koncerty tu v sobotu uzavrú Headmovers.

Nedeľa je určená deťom. Na hudobnom pavilóne na Hviezdoslavovom námestí zahrá Dano Heriban.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Staré mesto #jazz #Vladimír Šarišský #God and Eve