Festival Serial Killer spustil predaj akreditácií. V programe sa tento rok zameria na Švédsko

Medzinárodný festival televíznych a webových seriálov Serial Killer sa už po piatykrát vracia na miesto činu. Od 20. do 25. septembra privezie do Brna to najlepšie zo súčasnej seriálovej tvorby. Zvláštny fokus bude smerovaný na súčasnú švédsku produkciu a chýbať nebude ani odborný program pre TV profesionálov a profesionálky. Festivalové akreditácie sú už v predaji.

07.08.2022 13:00
serial killer Foto:
Víťazom vlaňajšej hlavnej súťaže bol srbský seriál Rodina o posledných dňoch Slobodana Miloševiča.
debata

Serial Killer je prvým a zatiaľ stále jediným festivalom zameraným na seriálovú produkciu v Česku. Tradičná hlavná súťaž, ktorá predstavuje výber najlepšej súčasnej tvorby zo strednej a východnej Európy, bude tento rok doplnená fokusom na Švédsko. Okrem ochutnávky švédskych seriálov sa diváci môžu tešiť na zaujímavé debaty so švédskymi tvorcami a hercami.

podozrenie Čítajte viac Seriál Podozrenie scenáristu Štěpána Hulíka v réžii Michala Blaška predstavia na Berlinale

„Seriálová tvorba sa teší veľkej diváckej popularite a rozhodne si zaslúži rovnakú pozornosť ako tá filmová. Aj preto divákom ponúkame možnosť užiť si seriály na veľkom kino plátne v jedinečnej festivalovej atmosfére. Srdce festivalu bude opäť v centre Brna – v kine Scala, na Moravskom a Jakubskom námestí. Diváci aj festivaloví hostia tak na seba môžu naraziť doslova na každom kroku, či už si prídu užiť seriály alebo sprievodný program. A v tom je Serial Killer jedinečný, vzniká tu mnoho náhodných a o to zaujímavejších stretnutí.” hovorí výkonný riaditeľ festivalu Jiří Müller.

Svoje miesto v sále si diváci môžu zaistiť už teraz. Otvára sa predpredaj festivalových akreditácií Serial Killer Pass. Za 350 Kč sa tak diváci dostanú na všetky festivalové projekcie. Vstupenky na jednotlivé premietania budú dostupné na mieste vždy za 80 Kč.

Vlani sa panelovej diskusie zúčastnil bývalý... Foto: Serial Killer
serial killer Vlani sa panelovej diskusie zúčastnil bývalý český minister kultúry Lubomír Zaorálek a aj generálny riaditeľ ČT Peter Dvořák.

Švédska tvorba bude reflektovaná aj v industry programe pre TV profesionálov a profesionálky počas trojdňovej konferencie TV Days v anglickom jazyku. Odbornej verejnosti sa však v Divadle na Orlí predstavia nielen zástupcovia verejnoprávnych a komerčných švédskych TV staníc, ale aj osobnosti z Británie, Francúzska, Belgicka, Fínska či Estónska a svoj program uvedie aj partnerský ukrajinský festival Kyiv Media Week, ktorému dali tento rok organizátori v rámci TV Days väčší priestor. Riešiť sa budú aktuálne trendy a námety, prípadové štúdie vybraných seriálov, distribučné stratégie aj špecifiká rôznych publik.

Banka Serial Killer Čítajte viac Ako dlho sa možno pozerať na Lyncha? Napovie Serial Killer

Všetky projekcie budú v pôvodnom znení s českými aj anglickými titulkami. Podrobný program festivalu bude zverejnený na prelome augusta a septembra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Serial Killer