Pre silný vietor sa na festivale pri Valencii zrútilo pódium a usmrtilo človeka

Na festivale tanečnej hudby neďaleko španielskej Valencie sa v noci na dnešok kvôli silnému vetru zrútila časť pódia. Jeden človek prišiel o život a ďalší utrpeli zranenia, uviedla agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne záchranné zložky.

13.08.2022 13:00
Medusa Festival Foto:
Medusa Festival.
debata (1)

Silný vietor poškodil aj ďalšie objekty a zariadenia na obrovskom festivale elektronickej hudby Medusa Festival, ktorý sa koná šesť dní v pobrežnom meste Cullera južne od Valencie.

Zranenia troch osôb sú vážne, 14 ďalších utrpelo ľahšie zranenia. Podľa miestnych úradov záchranári poskytli pomoc najmenej 40 ľuďom.

„Sme absolútne zničení a zarmútení z toho, čo sa dnes ráno stalo,“ uviedli organizátori festivalu vo svojom prehlásení na Facebooku. „Mimoriadne“ poveternostné podmienky podľa nich poškodili množstvo infraštruktúry na akcii.

„Okolo štvrtej hodiny nečakaný a silný vietor zničil časť vybavenia na festivale, čo prinútilo jeho vedenie k okamžitému rozhodnutiu opustiť koncertný priestor a zaistiť tak bezpečnosť návštevníkov, pracovníkov festivalu aj umelcov,“ dodali organizátori.

Festival bol zatiaľ pozastavený.

Národná meteorologická agentúra Aemet zaznamenala v noci „silné poryvy vetra a náhle nárasty teplôt“. Napríklad letisko v Alicante, ktoré leží v tom istom regióne, hlásilo poryvy vetra o sile 82 kilometrov za hodinu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #festival