Štartuje 32. ročník Festivalu sakrálneho umenia

Od 6. do 20. novembra je pre Košičanov a návštevníkov mesta pripravená pestrá mozaika rôznych žánrov.

06.11.2022 13:00
Košice, dóm sv. alžbety Foto: ,
Dóm sv. Alžbety.
debata

Pestrá mozaika rôznych žánrov 32. ročníka Festivalu sakrálneho umenia je od 6. novembra do 20. novembra pripravená pre Košičanov a návštevníkov mesta. Festival sakrálneho umenia je jedným z tradičných podujatí, ktorým metropola východu ožíva každoročne počas novembra. Festival je zároveň spojený s oslavou sv. Alžbety, patrónky mesta Košice a košickej katedrály. Informoval o tom Magistrát mesta Košice.

Už v nedeľu privíta svojich návštevníkov o 18:00 v kostole Najsvätejšej Trojice na koncerte MUSICA CORDIS – Hudba srdca. Na koncerte vystúpi spolu s domácim sláčikovým orchestrom Musica Iuvenalis a sólistkami opery Štátneho divadla Košice aj Detský zbor maďarského rozhlasu z Budapešti.

„Hlavnou myšlienkou festivalu je od samého začiatku snaha prispievať k šíreniu vzájomného porozumenia a tolerancie. Hodnoty solidarity, slobody či rešpektu majú v našom meste zmysel a prehĺbili sa do nezištnej obetavosti a odhodlania prinášať nádej a vieru v lepšie zajtrajšky,“ uviedlo mesto.

Hlavným organizátorom Festivalu sakrálneho umenia je mesto Košice. Viac informácií o programe nájdu záujemcovia na sociálnej sieti facebook alebo na stránke mesta Košice.

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #Košice #hudba #Festival sakrálneho umenia