Dni Frankofónie 2023 prekročia hranice

Mesiac Frankofónie sa mení na Dni Frankofónie. Avizuje organizátor marcového podujatia, ktoré sa na Slovensku uskutoční po deviaty raz. Aktuálny ročník zasvätili téme prekračovania hraníc.

27.02.2023 16:00
Francúzska vlajka, Paríž Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

„Francúzština, jazyk, ktorým hovorí 300 miliónov ľudí na celom svete na všetkých piatich kontinentoch, sa neustále vyvíja. Dni Frankofónie 2023 budú túto rozmanitosť na Slovensku ilustrovať prostredníctvom kultúrnych a vzdelávacích podujatí pre školské, univerzitné alebo široké publikum v prezenčnom alebo online formáte,“ uviedla pre TASR Daniela Gálová z Francúzskeho inštitútu na Slovensku k podujatiu, ktoré v marci spojí na Slovensku priaznivcov francúzskeho jazyka a frankofónnych kultúr vďaka pestrému programu.

Väčšina podujatí bude podľa organizátorov zdarma – výstavy, literárne stretnutia, filmové premietania, divadelné predstavenia, koncerty, súťaže.

Dni Frankofónie organizuje Francúzsky inštitút na Slovensku spolu s veľvyslanectvami členských alebo pozorovateľských krajín Medzinárodnej organizácie Frankofónie (OIF), Ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, Francúzskymi alianciami v Banskej Bystrici a v Košiciach, taktiež s účasťou stredných a vysokých škôl a Francúzskej medzinárodnej školy v Bratislave.

debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #Dni Frankofónie