V Národnej galérii počas prvej noci preberú vzťahy

Tohtoročný program SNG v rámci Noci múzeí a galérií sa ponesie v téme Vzťahy, ktorou pripomíname ich dôležitosť a to, aby sme ich neprestali vytvárať, pozorovať, starať sa o nich a nachádzať aj tam, kde ich na prvý pohľad nevnímame.

10.05.2023 17:00
SNG prehliadka rekonštrukcia Foto: ,
Nádvorie SNG so sochou od Júliusa Jakobyho bude prístupné verejnosti.
debata

Pripravené budú kurátorské prednášky k aktuálne vystaveným dielam Albrechta Dürera a Vladimíra Kordoša, rozhovor so súčasným umelcom Andrejom Dúbravským, diskusia s architektmi rekonštrukcie SNG Pavlom Paňákom a Martinom Kusým, niekoľko krátkych úvodov do architektúry a zaujímavostí zrekonštruovaného areálu SNG, kreatívne aktivity pre všetky vekové skupiny, premietania v kinosále aj tanečná performance skupiny Bachtale Kale Phrala / BKP, ktorá prekvapí spojením afroamerických street dance štýlov a rómskeho folklóru.

Autorom diela Duška je umelec Robert Bielik....
Návštevníci si už obľúbili balóny Stanislava...
+14Citlivá rekonštrukcia odhalila aj kamennú stenu...

SNG bude v sobotu 13. mája otvorená od 10.00 do 24.00, program sa začne o 15.00. Počas celého dňa bude k dispozícii aj naša kaviareň a kníhkupectvo Ex Libris v SNG.

SNM, boje, bojovníci, SLOVENSKÉ NÁRODNÉ MÚZEUM Čítajte viac VIDEO: Noc múzeí prinesie lákavé zážitky na viac ako sto miestach po celom Slovensku

Na troch stanovištiach návštevníci od 15. do 18. hodiny cez vystavené diela a výtvarné zadania spoznajú, ako a s kým si môžeme tvoriť a udržiavať vzťahy: k iným ľuďom, k samým sebe, k svojmu telu i blízkemu a vzdialenému okoliu. Zastaviť sa možno kedykoľvek v uvedenom čase.

Od otvorenia zrekonštruovanej Slovenskej... Foto: SITA
sng Od otvorenia zrekonštruovanej Slovenskej národnej galérie 11. decembra 2022 prišli do obnovených priestorov už tisícky ľudí.

„Počas programu sa pozrieme bližšie na dielo Marka Blaža, pripravené budú aj kreatívne aktivity pre všetky vekové skupiny. Návšteníci sa od 18. h podrobne zoznámia s dielom Aténska škola Vladimíra Kordoša, grafickým cyklom od Albrechta Dürera (19. h) a osobne aj s umelcom Andrejom Dúbravským (20.00 h),“ informuje Klára Hudáková za SNG.

Kremnica, mincovňa Čítajte viac Historická raziareň mincí, Janko Hraško, Marek Ormandík a veľa prekvapení. V Kremnici bude stretnutie múz

V kinosále bude medzi 18. a 19. h pripravené večerné premietanie v spolupráci s Kinom Lumière a Slovenským filmovým ústavom. Záujemcov od 16+ čaká video workshop pre dospelých (19.30 – 21.30), na ktorý sa z kapacitných dôvodov treba prihlásiť vopred. Na záver o 22,00 h galéria ponúka tanečnú performance skupiny Bachtale Kale Phrala / BKP, ktorá prekvapí spojením afroamerických street dance štýlov a rómskeho folklóru. Kompletný program nájdu záujemcovia na webovej stránke SNG aj na Facebooku.

hrad Černený Kameň Čítajte viac Hrad Červený Kameň odhalí portréty najúspešnejších Pálffyovcov

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #SNG #Noc múzeí a galérií 2023