Johnny Depp v Cannes vyhlásil: Hollywood ma nebojkotuje. Nepotrebujem Hollywood!

Americký herec Johnny Depp v stredu 17. mája prišiel na tačovú konferenciu filmového festivalu v Cannes neskoro a vyhlásil, že "Hollywood nepotrebuje", uviedla agentúra DPA. Všetky tvrdenia o napadnutí exmanželky, ktorá sa v posledných rokoch objavila v médiách, sú podľa herca "strašnou fikciou", píše AFP.

17.05.2023 18:00
France Cannes 2023 Opening Ceremony Red Carpet Foto: ,
Herec Johnny Depp uviedol v Cannes svoj nový film Jeanne du Barry. Na snímke s jeho režisérkou a hlavnou ženskou hrdinkou Maiwenn.
debata

Depp na festivale prezentuje snímku Jeanne du Barry – Kráľova milenka, v ktorej stvárnil Ľudovíta XV. Pre Deppa je to prvá premiéra po troch rokoch, keď jeho kariéru ovplyvnil súdny spor s bývalou manželkou Amber Heardovou kvôli obvineniu z domáceho násilia. Herec však dnes odmietol, že by išlo o comeback. „Evidentne už som zažil 17 comebackov. Ja som predsa nikam neodišiel,“ vyhlásil Depp.

Johnny Depp Čítajte viac Začiatok festivalu v Cannes sprevádza kampaň i otvorený list proti účasti Deppa

Depp vyzdvihol odvahu režisérky Maïwenn za to, že do úlohy francúzskeho kráľa obsadila „chlapíka z Kentucky“. Poďakoval jej za trpezlivosť, ktorú s ním počas natáčania mala.

Carys Zeta Douglas prišla podporiť svojho otca...
Herečka Elle Fanning sa objavila na červenom...
+50Herec Michael Douglas v sprievode manželky...

„Necítim sa bojkotovaný Hollywoodom, pretože na Hollywood nemyslím. Sám Hollywood už veľmi nepotrebujem,“ povedal Depp podľa agentúry AP. Kritizoval tiež, že v dnešnej spoločnosti nikto nemôže byť sám sebou a musí sa pretvarovať. Komentoval i články, ktoré o ňom vyšli, a označil ich za zle napísané a klamlivé.

Topmodelka Naomi Campbell na filmovom festivale...
Herečka Helen Mirren na otvorení 76. ročníka...
+4Herečka Uma Thurman na filmovom festivale v...

V letovisku Cannes na juhu Francúzska sa v utorok večer začal 76. ročník slávneho filmového festivalu. O Zlatú palmu tento rok bojuje 21 filmov, víťaza porota oznámi 27. mája. Deppova účasť na festivale vyvolala búrlivé reakcie medzi priaznivcami Heardovej, niekoľko feministických organizácií kvôli nemu vyzvalo k bojkotu festivalu, píše AFP.

debata chyba
Viac na túto tému: #Johnny Depp #MFF festival Cannes