Nový film Scorseseho s DiCapriom v hlavnej úlohe zožal v Cannes búrlivé ovácie

Americký režisér Martin Scorsese stále kúzli na filmovomm plátne, uviedol server CNN. Jeho najnovší projekt, kriminálna dráma Killers of the Flower Moon s Leonardem DiCapriom a Robertom De Nirom v hlavných úlohách mal cez víkend premiéru na slávnom filmovom festivale v Cannes a po premietaní sa dočkal niekoľkominútového potlesku v stoji.

22.05.2023 16:00
Herec Robert De Niro (vľavo), herec Leonardo... Foto: ,
Herec Robert De Niro (vľavo), herec Leonardo DiCaprio a režisér Martin Scorsese.
debata
Killers of the Flower Moon

Na videu, ktoré na YouTube zverejnili usporiadatelia filmovej prehliadky, je vidieť, ako diváci vo festivalovom paláci Grand Théâtre Lumière búrlivo aplaudujú filmu najmenej sedem minút. Ďalší potlesk prišiel po tom, čo režisér Scorsese poďakoval publiku, „všetkým, ktorí boli s filmom spojení, vrátane svojich starých kamarátov Boba a Lea“, a Osedžom, príslušníkom indiánskeho kmeňa, o ktorých snímka hovorí.

Mohammed Al Turki a topmodelka Naomi Campbell v...
Herec Robert De Niro (vľavo), herec Leonardo...
+33Ruská topmodelka Natasha Poly na slávnostnej...

Viditeľne dojatý Scorsese popísal natáčanie filmu ako „veľmi živý, úžasný a dojemný“ zážitok. Ovácie a potlesk zožali tiež DiCaprio, De Niro a Lily Gladstoneová, ktorí boli na premiére prítomní.

France Cannes 2023 Indiana Jones and the Dial of Destiny Red Carpet Čítajte viac Potlesk pre Indiana Jonesa alias Harrisona Forda v Cannes

Film natočený podľa bestselleru Davida Granna je kriminálnym príběhom založeným na skutočnosti. „Odohráva sa v 20. rokoch 20. storočia v Oklahome a popisuje sériové vraždy členov bohatého kmeňa Osedžov“, ktoré vyvolali rozsiahle vyšetrovanie Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI).

Tri a pol hodiny dlhý film predstavuje Scorseseho prvý príspevok k žánru westernu a v Cannes mal premiéru mimo súťaže. Zatiaľ sa stretol s pozitívnym prijatím. Na špecializovanom serveri Rotten Tomatoes, ktorý zhromažďuje filmové recenzie, má priebežné hodnotenie 97 percent. Doposiaľ ho hodnotilo 30 kritikov.

Martin Scorsese Čítajte viac Legendárny režisér Scorsese sa vráti do Cannes po 37 rokoch. Prinesie film s Leonardom DiCapriom a Robertom De Nirom

Film bude mať premiéru v kinách v obmezenej distribúcii 6. októbra a potom bude dostupný všade od 20. októbra. Po uvedení do kín bude k dispozícii tiež na streamovacej platforme Apple TV+.

debata chyba
Viac na túto tému: #MFF Cannes