Danny Boyle nakrúti pokračovanie Trainspottingu

Anglický režisér Danny Boyle potvrdil, že nakrúti pokračovanie svojho kultového filmu Trainspotting (1996). Ako povedal pre blog The Playlist, chcel by, aby sa snímka do kín dostala v roku 2016 a myslí si, že sa mu podarí získať všetky hviezdy prvého filmu vrátane Ewana McGregora. Scenár napíše John Hodge, ktorý s Boyleom spolupracoval aj na filmoch Plytký hrob (1994), Extra život (1997), Pláž (2000) či Trance (2013).

12.03.2013 12:00
trainspotting Foto:
Kultový Trainspotting sa dočká pokračovania.
debata

„Bolo to v pláne už dlho. Ak John napíše dostatočne dobrý scenár, nebude podľa mňa problém získať Ewana alebo kohokoľvek z hereckého obsadenia. Myslím, že si budú chcieť byť istí, že úlohy sú dobré, aby nemali pocit, že niekoho sklamú,“ uviedol. Podľa jeho slov práve toto považuje za jediné kritérium – nesklamať ľudí, ktorí si obľúbili Trainspotting. Ten je adaptáciou rovnomenného románu Irvinea Welsha, ktorý napísal aj pokračovanie s názvom Porno (2002). Boyleov pripravovaný film sa touto knihou inšpiruje len čiastočne.

Danny Boyle má na svojom konte Oscara za réžiu snímky Milionár z chatrče (2008) a ďalšie dve nominácie na toto prestížne ocenenie v kategóriách Adaptovaný scenár a Najlepší film za drámu 127 hodín (2010). Okrem spomínaných nakrútil aj snímky O 28 dní… (2002) či Sunshine (2007). Režisérsku taktovku prevzal aj nad otváracím ceremoniálom vlaňajšej letnej olympiády v Londýne. V jeho Trainspottingu si okrem McGregora zahrali aj Ewen Bremner, Jonny Lee Miller, Kevin McKidd, Robert Carlyle, Peter Mullan či Kelly Macdonald. Film rozpráva príbeh skupinky narkomanov, ktorá žije v 80. rokoch minulého storočia v Edinburghu. John Hodge získal za scenár nomináciu na Oscara a Britský filmový inštitút snímku zaradil na 10. miesto rebríčka najlepších britských filmov všetkých čias.

debata chyba