Do kín poputujú tučniaci aj láska

Francúzska snímka Putovanie tučniakov sa objaví vo štvrtok aj v našich kinách. Film má na svedomí režisér Luc Jacquet. Film o putovaní tučniakov je plný humoru, plný odvahy malých tvorov vzdorovať drsnej prírode, plný záhad a tajomstiev.

21.06.2005 08:49
debata

Každý rok prekonajú tisíce tučniakov stovky kilometrov, aby sa mohli rozmnožovať. Hrdinsky odolávajú teplotám hlboko pod bodom mrazu a nečakaným nebezpečným dobrodružstvám. Príbeh tučniaka je výpravný film o ich hrdinskej námahe pre prežitie. Na nemilosrdných miestach, kam sa iní tvorovia z planéty neodvážia, sa začína ich romantické rande, ktoré sa pravidelne opakuje každú zimu niekoľko stotisíc rokov.

Na plátna slovenských kín príde vo štvrtok aj americká romantická komédia Takmer ako láska od režiséra Nigela Cole. Vo filme si zahrali napríklad Amanda Peetová, Ashton Kutcher a Herschel Bleefeld. Film Takmer ako láska rozpráva príbeh Olivera a Emily – dvoch úplne odlišných ľudí, ktorí sa pred siedmimi rokmi stretli na palube lietadla letiaceho z Los Angeles do New Yorku a už vtedy si uvedomili, že patria k sebe.

Počas nasledujúcich siedmich rokov ich osud dáva znova a znova dohromady – bohužiaľ stále v tú nesprávnu chvíľu. Stretávajú sa s problémami vo vzťahoch, striedajú kariéry a trpia stále novými rozchodmi. Postupne sa z príležitostných kamarátov stávajú najlepší priatelia. Obaja zúfalo hľadajú lásku a vzťah, ktorý by nebol odsúdený ku katastrofické­mu koncu.

Treťou tohtotýždňovou novinkou je americko-britská dráma Trh márnosti. Réžie snímky sa ujal Mira Nair. Hlavné postavy stvárnili Gabriel Byrne, Angelica Mandyová a Roger Lloyd-Pack. Trh márnosti je ironickým a humorným pohľadom na anglickú spoločnosť na sklonku napoleonských vo­jen.

Príbeh sa sústredí na osudy Becky Sharpovej, šikovnej a ambicióznej dcéry druhoradého maliara a Amelie Sedleyovej, naivnej a nie veľmi bystrej dcéry burzového makléra. Obe sú ochotné urobiť všetko, aby sa stali súčasťou najvyššej spoločenskej elity. Svetoznámu novelu Williama Makepeaceho prepísal do filmovej podoby Julian Fellows, ktorý získal nomináciu na Oscara za Gosford Park.

debata chyba