Bolek Polívka si opäť zahrá s dcérou

Už onedlho sa na Bratislavskom hrade začnú Shakespearovské slávnosti. 1. júla toto podujatie otvorí hra slávneho dramatika Kupec benátsky, v ktorej sa stretnú aj otec a dcéra Polívkovci. Nie je to však prvý spoločný projekt slávneho otca a jeho dcéry Anny, ktorá akoby mu z oka vypadla.

23.06.2005 13:03
debata

„S Annou sa mi hrá vynikajúco. Výborne si rozumieme a dokážeme odhadnúť reakcie jeden druhého, keďže nás spája pokrvné puto,“ prezradil Bolek Polívka. Spoločne si už zahrali vo filme Bolero a aj v ňom stvárnili otca a dcéru. V komédii Kupec benátsky, ktorú režíroval Roman Polák, sa však prenesú do časov minulých a priblížia Slovákom tvorbu jedného z najslávnejších dramatikov v histórii.

Okrem Polívkovcov sa na svoju úlohu veľmi teší aj Marián Zednikovič, ktorý stvárni hlavnú úlohu kupca Antonia. Česko bude v tomto „medzinárodnom projekte“ zastupovať ďalej Jan Přeučil, Slovensko zastúpi aj mladá herecká generácia v podobe Roberta Rotha či Kristíny Turjanovej. 

Samozrejme, ako sa na pravé slávnosti majstra Shakespeara patrí, nebude chýbať ani predstavenie Hamlet. V ňom sa koncom júla predstaví v hlavnej úlohe na Bratislavskom hrade Jiří Langmajer. V Bratislave sa prvýkrát v úlohe Hamletovej matky Gertrúdy objaví herečka Hana Maciuchová.

Záver slávností v auguste bude patriť opäť komédii. Pôjde o hru Večer trojkráľový v réžii Viktora Polesného a v hlavnej úlohe sa predstaví opäť Jiří Langmajer.

debata chyba