Radošinci nakrúcajú Osobnú chybu

Traja svojskí zlodeji budú hlavnými postavami televízneho filmu režiséra Juraja Štepku Osobná chyba, ktorý začali v týchto dňoch nakrúcať herci Radošinského naivného divadla. Približne polhodinový film by sa mal na obrazovkách TV Markíza objaviť počas vianočných sviatkov a ponúkne radošinsky ladený príbeh o naprávaní ľudských chýb.

02.11.2005 08:42
debata

Podľa Stanislava Štepku však nepôjde o žiaden konkrétny návod, ale skôr o vianočné zamyslenie sa nad ľudskými chybami či hľadaním dobra. „Hlavnými postavami sú traja zlodeji, ktorí sa vracajú z väzenia a povedali si, že už budú slušní. Veľmi sa im to síce nedarí, ale nakoniec predsa. Popritom film sleduje príbeh jednej rodiny s troma chlapcami, túžiacimi po obyčajnej basketbalovej lopte. Nakoniec sa to jedno s druhým dá dohromady a je aj lopta i vianočné dobro,“ načrtáva v skratke dej šéf Radošincov, ktorý sa ako filmový „väzeň“ dostal pri nakrúcaní spolu s ostatnými aj do „justičáku“.

„Bolo to veľmi zvláštne. Stretli sme sa tam ale s príjemnými ľuďmi, čo sa týka obslužného personálu. Nechcem povedať, že by som tam chcel sedieť, ale nebolo to až tak depresívne, ako som predpokladal,“ opisuje s úsmevom atmosféru pre väčšinu ľudí nepoznaného prostredia. Štepka si po prvý raz zahrá vo filme aj s o dva roky mladším bratom Františkom, ktorý je protagonistom radošinského ochotníckeho súboru Hlavina.

„Film je pre hercov z RND príjemné vybočenie z divadelnej práce. Hoci bude len polhodinový, verím, že prinesie vianočné dobro a to, o čo sa snaží aj naše divadlo. Aby bolo na svete aspoň o jedného človeka s dobrým srdcom viac,“ dodáva ďalej šéf radošincov. Okrem známych tvárí z obľúbeného slovenského divadla, ako je Stanislav Štepka, Csongor Kassai či Katarína Kolníková, sa vo filme s typickým radošinským humorom predstavia aj niektoré nové tváre súboru.

debata chyba