Brownovo Inferno už pripravujú pre veľké plátno

Inferno, dlho očakávaná novinka jedného z najúspešnejších spisovateľov súčasnosti Dana Browna, je na pultoch svetových kníhkupectiev len od polovice mája.

19.07.2013 12:00
hanks langdon Foto:
Tom Hanks ako Robert Langdon.
debata

Produkčná spoločnosť Sony Pictures však už teraz intenzívne pracuje na jeho filmovej podobe. Mysteriózny triler inšpirovaný Peklom Danta Alighieriho by mal do kín prísť v decembri roku 2015, za predstaviteľa ústredného hrdinu sa opäť prisľúbil Tom Hanks.

Hanks sa v adaptácii Brownovej tvorby objaví už po tretí raz – najskôr to bolo po boku Audrey Tautou v snímke Da Vinciho kód (2006), potom v spoločnosti Ewana McGregora v trileri Anjeli a démoni (2009). Aj tentoraz Hanks stvárni harvardského profesora Roberta Langdona, ktorý je na stope historickej záhade s dramatickým presahom do súčasnosti. Románový dej sa začína v talianskej Florencii a Langdonovi v ňom robí spoločnosť lekárka Sienna Brooksová, ktorej obsadenie bude pre Sony Pictures v najbližších mesiacoch iste jednou z najdôležitej­ších úloh.

Okrem Hanksa sa s Brownovou predlohou po tretí raz popasuje aj režisér Ron Howard, ktorý nakrútil aj oba predchádzajúce filmy. Hoci ani jeden z nich neprijala filmová kritika bez vážnejších výhrad, komerčne boli mimoriadne úspešné. Da Vinciho kód vyniesol Sony Pictures 758 miliónov dolárov (takmer 579 mil. eur) a Anjeli a démoni 486 miliónov dolárov (v prepočte zhruba 371 mil. eur).

debata chyba